Trylikos metrų aukščio kurorto žiemos švenčių simbolis šiemet skirsis nuo miestą praėjusiais metais puošusios modernios kūgio formos melsvai švytinčios eglės.

Palangos žaliaskarę šiemet puoš žuvėdros bei žiemos švenčių baltumą primenančios dekoratyvios žibančios snaigės. Pati Kalėdų eglė nušvis mėlyna - jūros - spalva. Eglė taip pat bus padabinta maždaug 16 tūkst. mirgančių lempučių bei šviečiančiomis krentančių snaigių kompozicijomis. Šis motyvas bus pakartotas ir J. Basanavičiaus gatvėje, kuri šiais metais taip pat pasidabins naujomis dekoracijomis.

Penktadienio pavakarę į centrinę miesto aikštę susirinkę palangiškiai ir svečiai turės galimybę nusikelti į praeitį. Renginio "Vienos eglutės istorija" metu žiūrovai išvys kalėdinius žaisliukus - tokius, kokie kabodavo ant mūsų tėvų ir senelių vaikystės eglių. Mažiesiems tai bus ekskursija į tėvų vaikystę, o juos atvedusiems suaugusiesiems - kelionė į prisiminimų šalį.

Kartu su įžiebiama miesto egle Palangoje prasidės ir didelio populiarumo pernai sulaukęs festivalis "Kalėdų šviesos miestas", visą mėnesį dovanosiantis gausybę šeimai skirtų renginių.

Su šiuo festivaliu į Lietuvos kultūros sostinės metus žengianti Palanga penktadienį nušvis tūkstančiais įvairiaspalvių lempučių bei dekoracijų. Kurorte maždaug 15 tūkst. lempučių sužibės miesto medžiai, šventinėmis spalvomis džiugins per 200 šviečiančių dekoracijų.

Visą švenčių laikotarpį Palangoje veiks gausybė parodų, vyks koncertai. Paskutinį metų vakarą numatytas naujametis karnavalas ir tradiciniai fejerverkai nuo Jūros tilto.