Vos už 15 kilometrų nuo Šventosios – Palangoje – tūkstančiai poilsiautojų, gyvenimas šį savaitgalį, kaip rašėme Delfi, verda ir Neringoje.

Nusprendus pasižvalgyti po Šventają teko nusivilti: pagrindinė Kopų gatvė – be gyvybės ženklų. Čia neveikia nei kavinės, nei restoranai, nedirba ir įprastines pramogas vasaros sezono metu siūlantys verslininkai.

Pastatytos tik kelios elektrinės mašinėlės ir vaikams skirti žaidimų aparatai, bet ir jie nesulaukia jokio dėmesio.

Atsidūrus čia po Palangos šurmulio ir masės linksmai nusiteikusių žmonių, gausybės pramogų, Šventojoje pasijunti lyg gūdžiame pajūrio užkampyje.

Pamačius Kopų gatvėje atidarytą gintaro ir suvenyrų krautuvėlę ir pakalbinus jos prekeivę, pozityvo nepasisėmeme.

„Mažai žmonių, prekyba – vangi“, – sakė prekeivė.

Ji negalėjo atsakyti, kada bus atidarytas vasaros sezonas ir čia virs gyvenimas.

„Turbūt reikės laukti vasaros, o dabar visi renkasi poilsį Palangoje. Ten daugiau pramogų. Pas mus – ramu“, – pripažino ji.

Apskritai Šventoji sudarė niūrų vaizdą: poilsiniai nameliai vietomis primena sovietmetį.

Tik prie jūros galima sutikti šiek tiek daugiau žmonių, o centrinė barų ir pramogų vieta – Kopų gatvė – sudaro vienišių pasivaikščiojimui skirtos vietos įvaizdį, bet jokiu būdu ne kurortinio miestelio centrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)