„Su vyru pamatėme gražų stendą su valgių meniu ir susigundėme nueiti į judriausioje Palangos J. Basanavičiaus gatvėje įsikūrusį restoraną „Resort Pub“, tačiau teko apsisukti – nė vieno laisvo staliuko ir dar laukiančiųjų eilė“, – pasakojo Palangoje pakalbinta vilnietė Živilė su vyru Martynu.

Kavinėse – maisto laukimas

Jie teigė, kad ir užėję į kitą restoraną, buvo įspėti, kad maisto teks laukti apie valandą.

„Nuotaikos tikrai nesugadino. Juk laisvadieniai, niekur neskubame – palaukėme ir labai skaniai pavalgėme šašlykų, keptų ant grilio. Ir kaina nesikandžiojo – didžiulė porcija su bulvytėmis ir šviežiomis daržovėmis – 13 eurų. Vilniuje juk geresniuose restoranuose – panašios kainos ir net brangiau. Kalbos, kad Palangoje viskas gerokai brangiau – daugiau mitas. Visur Lietuvoje dabar be 10–15 eurų, vargu, ar skaniai pavalgysi restorane“, – pabrėžė Živilė.

Jie sakė, kad matė cepelinų ir už 5 eurus, o šaltibarščių kaina svyruoja nuo 4,5 iki 7 eurų.

„Kiekvienas renkasi pagal norus ir maisto kokybę. Jei jau poilsiauji, negi skaičiuosi kiekvieną eurą“, – kalbėjo poilsiautojai iš Vilniaus.

Ji dar pridūrė: „Šviečia saulutė, netoliese – jūra, tad tai tikras atsipalaidavimas ir atgaiva sielai. Nė kiek nesigailime, kad ilgąjį savaitgalį nusprendėme praleisti Palangoje.“

Ir kiti sekmadienio popietę Palangoje Delfi kalbinti poilsiautojai sutiko, kad Palanga tampa ne tik vasaros kurorto sostine, bet ir šventinių savaitgalių sostine.

„Patys matote: žmonių – minios, pramogų – apstu, daugybė poilsiaujančių su šeimomis. Atvyksti į pajūrį ir pasijunti tarsi kitame pasaulyje – smagu“, – sakė kauniečių šeimynėlė Laurynas ir Simona, Palangoje laiką su dviem mažamečiais vaikais leidžiantys nuo penktadienio.

Jie pasidžiaugė, kad čia labai patinka jų vaikučiams – šešerių metukų dukrelei Amelijai ir septynerių sūnui Lukui.

„Jie dabar pramogauja batutų parke, o mes sau smagiai galime laiką leisti dviese. Laimingi vaikai – laimingi ir tėvai. Juk patiriamos geros emocijos ir įspūdžiai – brangiausias žmogaus turtas“, – šyptelėjo kauniečiai.

Kokios pramogų kainos?

Delfi žurnalistams pavaikštinėjus po Palangą, pasidomėta pramogų įvairove ir kainomis.

Pasivažinėjimas elektrinėmis mašinėlėmis 6 eurai 5 minutės, pramogos batutų parke 30 min. – 9 eurai, valanda – 12 eurų, pasivažinėjimas elektriniais vaikiškais kartingais – 5 eurai, pašaudymas tiruose – 5 eurai, krepšinio kamuolio mėtymas į žaidimo aparatą – 2 eurai.

Norintieji pasigrožėti Palangos panorama iš paukščio skrydžio laukia eilėje prie apžvalgos rato. Čia 1 žmogui kaina – 10 eurų, šeimai su 2 vaikais – 35 eurai, su 3 vaikais – 40 eurų.

„Teko kelias minutes palaukti eilėje, bet vaizdelis iš viršaus – įspūdingas. Oj, kiek pridarėme „selfie“ (liet. asmenukių). Socialiniai tinklai dabar mirgės“, – šypsodamiesi pasakojo šią pramogą išbandę įsimylėjėlių porelė iš Marijampolės Kristina ir Valentas.

Norintieji edukacinių ir pažintintinių pramogų, gali pasivažinėti elektriniu Palangos traukinuku. Kaina 1 žmogui – 5 eurai 20 min.

Su šiuo traukinuku lankytinos vietos: Gintaro muziejus, Birutės kalnas, Palangos tiltas, Palangos kurorto muziejus, Palangos muzikinis fontanas, Palangos centrinė aikštė, Palangos Šventos Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčia, Skulptūrų parkas, Jono Šliūpo muziejus, Interaktyvus lietuviškų pasakų parkas, Antano Mončo namai-muziejus, Botanikos parkas.

„Rinkitės ką norite aplankyti ir važiuojame“, – kvietė Palangos traukinuko vairuotojas.

Šalia Palangos tilto siūloma įsiamžinti nuotraukai su didžiule spalvota papūga.

„Nuotrauką padarysime per minutę. Kaina – 7 eurai“, – savo paslaugas reklamavo minėtą papūgą rankose laikantis verslininkas.

Prie garsiųjų vaflių – taip pat eilės

J. Basanavičiaus gatvėje eilė nusidriekė prie garsiųjų „Bubble“ vaflių su ledais, pagardintais uogomis, saldžiais pabarstukais ir įvairiais saldumynais.

Jų kaina svyruoja nuo 4,5 iki 6,5 euro.

„Kaip gi nepasidarysi nuotraukos J. Basanavičiaus gatvėje su šiais vafliniais ledais. Tai tarsi Palangos tradicija“, – šyptelėjos būrelis jaunuolių, į Palangą atvykusių iš Alytaus.

Verslininkai siūlo pasidaryti ir magnetuką, pakabuką su savo atvaizdu.

„Užtruks vos 1 minutę ir turėsite puiku atsiminimą iš Palangos. Nepagailėkite atminčiai 10 euriukų“, – įsimylėjėlių porelei tokią paslaugą siūlo verslininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)