Šiais metais Kalėdų seneliams reikia gerų batų – kelionė laukia intensyvi ir ilga.

„Kai maždaug prieš porą savaičių pradėjo skambinti, taip skambučiai ir toliau skamba, nenutyla. Tų laisvų vietų vis mažėja ir mažėja“, – LNK sakė Kalėdų senelis Daugvydas Staniūnas.

Pernai šis Kalėdų senelis iki švenčių dirbo vos tris dienas ir šventes vaikams vedė per nuotolį, išskyrus vieną, kai darželinukams mojavo iš lauko ir dovanas paliko prie durų lauke.

Todėl pernykštes Kalėdas laiko nedarbu, todėl šiemet tikisi atsiimti.

„Kainos labai svyruoja. Mes šiemet turime paruošę net dvi programas. Pirmoji programa su Kalėdų seneliu ir Snieguole kainos maždaug svyruoja nuo 150 iki 180 eurų, priklausomai nuo miesto. O 4 animatorių programa nuo 180 iki 220 eurų“, – sakė D. Staniūnas.

Palyginus su metais prieš koronaviruso pandemiją, Kalėdų seneliai Panevėžyje pabrango 30–40 eurų. Ir laisvų dienų Panevėžio Kalėdų seneliai beveik neturi.

„Realiai iki pradžios liko savaitė, jau kitą šeštadienį startuojame, tai labai tikimės, kad per pastarąsias ateinančias dvi savaites jokių pasikeitimų nebus“, – vylėsi LNK kalbintas Kalėdų senelis.

Vis dėl to, jei atsirastų pandeminių suvaržymų, šiemet Kalėdų seneliai yra numatę net 3 veikimo variantus: kontaktinį, nuotolinį ir lauke.

Ir kito LNK kalbinto Kalėdų senelio kalendorius yra beveik išsekęs.

„Praktiškai visam laikui, išskyrus dvi dienas. Jos yra praktiškai apylaisvės, pirmadieniai kažkodėl. Bet kitos datos jau yra užimtos“, – kalbėjo Kalėdų senelis Darius Liutkevičius.

Pagrindiniai Kalėdų senio darbdaviai išlieka vaikų darželiai, privatūs asmenys, kai kurios įstaigos.

Kalėdų seneliai privalo turėti Galimybių pasus, su kuriais įsileisti atsakomybę prisiima užsakovas.

Nors renginiai ir neatšaukti, tačiau Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) ragina ypač vaikų darželius nuo svetimų Kalėdų senelių susilaikyti.