"Manau, kad tokius klausimus sprendžia partijos vadovybė. Esu frakcijos, bet nesu partijos narys ir nesu partijos vadovybėje. Manau, kad partijos vadovybė jau yra apie kandidatus pagalvojusi, matyt, rimtai pagalvojusi, ir tikiuosi, kad artimiausiu metu visuomenei praneš. Man teko skaityti internetinėje žiniasklaidoje, kad esu kandidatas į ministro postą, bet komentuoti kol kas negaliu dėl aukščiau minėtų priežasčių, kadangi tai yra partijos vadovybės sprendimai. Manau, kad artimiausiu metu viskas paaiškės ir visuomenė bus informuota tinkamu būdu",- antradienį Eltai sakė P. Gylys.

Jo nuomone, iš 14 tūkstančių partijos narių ir dar kelių tūkstančių rėmėjų bus galima pasirinkti ministrą.

"Tiesa pasirinkimas apsunkintas dėl to, kad Tvarka ir teisingumas yra šiuo metu labai koordinuotų atakų objektas. Priminsiu frakcijos narių pasitraukimą, ataką prieš ministrą K. Trečioką ir ministro S. Skvernelio pasitraukimą. Jeigu tai įvyksta per savaitę, tai daug ką pasako. Kai kurie žmonės gali vengti imtis ministro pareigų, nes labai galingos jėgos labai organizuotai atakuoja, bet, manau, atsiras tvirtų žmonių, kurie yra už Tvarką ir teisingumą",- sakė P. Gylys.

Kaip jau skelbta, iš užimamų pareigų traukiasi partijos Tvarka ir teisingumas deleguotas vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis, kuris pasirinko kitą politinę kryptį ir Seimo rinkimuose dalyvaus su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Tačiau S. Skvernelis vidaus reikalų ministro pareigas eis tol, kol "tvarkiečiai" suras jam pamainą.

S. Skvernelis Vidaus reikalų ministerijai vadovauja nuo 2014 metų rudens.