S. Skvernelio veidas mirga P. Gražulio agitaciniame leidinyje, kuriame, kaip ir įprasta „tvarkiečio“ braižui, netrūksta pareiškimų apie netradicinės seksualinės orientacijos asmenis, Europos Sąjungą. Netrūksta ir Lietuvą apskriejusių vaizdų, kur P. Gražulis gėjų eitynėse tramdomas būrio pareigūnų.

O trečiajame puslapyje – buvęs policijos generalinis komisaras giria pareigūnų ne sykį tramdytą politiką. „Petro Gražulio kryptingas darbas ir idėjos, pagrįstos bendravimo bei bendradarbiavimo principu, tikrai padės sustiprinti miesto gerovės kūrimą ir pagalbą žmonėms. Aš jį remiu“, - leidinyje cituojamas S. Skvernelis.

Tokie žodžiai labiausiai nustebino ne ką kitą, o patį vidaus reikalų ministrą. „Tvarkiečių“ deleguotas ministras kategoriškai atsiriboja nuo leidinyje giedamų šlovės giesmių P. Gražuliui.

„Jokio sutikimo įdėti į ministro lūpas tokį tekstą nebuvo. Ir apskritai ministras neremia jokio kandidato“, - DELFI teigė vidaus reikalų ministro patarėjas Tomas Beržinskas.

Pasak jo, ministras apie leidinyje jo vardu beriamas pagyras P. Gražuliui sužinojo tik iš DELFI. Esą „tvarkiečio“ štabas nepasivargino informuoti apie tokį S. Skvernelio vardo panaudojimą. „Ministras šokiruotas“, - sakė T. Beržinskas.

„Taigi mūsų ministras“

Savo ruožtu, P. Gražulis DELFI patikino, jog vidaus reikalų ministras jį remia.

Petras Gražulis
„Tai mūsų deleguotas ministras. Kaip gali neremti?“ - išgirdęs klausimą apie tariamą ministro paramą nusistebėjo Seimo narys.

Jis patikino daug ir dažnai bendraujantis su S. Skverneliu ir šiuo metu kaip tik sprendžiantis pareigūnams aktualius klausimus. „Dažnai pasišnekam, dažnai pasišnekam. Ir va – ką tik, dabar – neseniai kalbėjome. (…) Yra bendrų problemų, bendrų klausimų, bendrų projektų“, - artimais santykiais su ministru džiaugėsi P. Gražulis.

Išgirdęs, kad S. Skvernelis kategoriškai atsiriboja nuo jo reklaminio leidinio, politikas to nedramatizavo. Esą blogiausia, kas galėjo nutikti – ne iki galo suderintos ministro citatos išspausdinimas.

„Nežinau. Man jisai pasakė, kadangi galbūt ten tekstas truputėlį ne taip suderintas, jis pasakė, kad būtų pasakęs gal kitaip tą patį. Ir gal būtų suradęs, ką pasakyti. Žinote, ne aš tą laikraštį ruošiau. Galbūt nebuvo galutinai suderinti žodžiai – su tuo sutinku“, - aiškino P. Gražulis.

Oficiali ministro pozicija neremti nė vieno kandidato į Vilniaus merus „tvarkietį“ nustebino. „Kad aplamai neremia – jis nepasakė. Buvo su juo derinta, buvo prieš tai kalbėta. Jis sutiko. Ir dabar jis nepaneigė to. Na, gal turinį norėjo matyti kitokį, kad turinys būtų suderintas su juo“, - dievagojosi P. Gražulis.

Ministras norėjo pasakyti savo nuomonę apie P. Gražulį

Ministro atstovas T. Beržinskas DELFI patvirtino, kad P. Gražulis prašė S. Skvernelio paramos, tačiau jos negavo.

„Galiu priminti, kad ministras nepriklauso jokiai politinei partijai. Ir jokiuose rinkimuose nedalyvauja. O dėl pažadų buvimo ar nebuvimo – P. Gražulis tikrai kreipėsi kažkada į ministrą su prašymu jį paremti. Bet tada – ir tik preliminariai – ministras jam pasakė: „Jeigu reikia, aš galiu pateikti savo nuomonę apie tave, kaip apie politiką“, - teigė ministro patarėjas.

Pasak jo, S. Skvernelis svarstė galimybę leidinyje pasisakyti apie tai, kad jo ir P. Gražulio pažiūros ne visada sutampa, bet „tvarkietis“ pasižymi kaip politikas, nekeičiantis savo įsitikinimų.

T. Beržinsko žodžiais, jokios oficialios paramos ministras nežadėjo ir nesuteikė. „Jokių „rėmimų“, jokių „miesto atgaivinimų“ nebuvo“, - užtikrino pašnekovas.

Savivaldos rinkimai ir pirmieji istorijoje tiesioginiai merų rinkimai įvyks kovo 1 d. Dėl Vilniaus vairo varžosi iš viso 12 kandidatų.