„Mes iš tikrųjų turėjome nelaimę. Pacientei odontologinės procedūros metu sutriko sveikatos būklė“, – LNK žinioms sakė „Denticijos“ vadovė Dalia Čižaitė–Gabė.

Bendrojo pagalbos centro atstovė Vilma Juozevičiūtė teigė, jog kai gavo skambutį, moteris buvo gaivinama klinikoje.

Klinikos direktorė sako, kad kolektyvas moterį puolė gaivinti iš karto ir darė viską, ką galėjo. Kiekviena sekundė buvo svarbi, o laukiant pagalbos laikas bėgo lėtai.

„Mes susidūrėme su situacija, kad paskambinus į 112 nebuvo sujungta taip greitai, kaip norėjosi mums, kad būsų sujungta. Atrodė, kad labai ilgai vyksta, bet 15 minučių bėgyje (pagalba, aut. p.) atvyko“, – LNK sakė odontologijos klinikos direktorė.

Ji taip pat papasakojo, kaip viskas vyko iki kritinės akimirkos. Skelbiama, kad prieš procedūrą moteriai buvo suleisti medikamentai. Bet sveikata pablogėjo ne iš karto.

„Tai buvo ne iš karto suleidus vaistus, po maždaug daugiau nei valandos“, – teigė „Denticijos“ vadovė D. Čižaitė–Gabė.

Direktorė sako, kad su paciente dirbo ne naujokai, o patyrę, aukštą kvalifikaciją turintys specialistai.
Vadovė neatskleidžia, koks kiekis ir kokie medikamentai buvo suleisti, ar tai įprastai prieš procedūras naudojami vaistai. Ji taip pat neviešina, kokia procedūra buvo atliekama.

Tačiau priduria, kad pacientė ne pirmą kartą lankėsi klinikoje.

„Tai yra didžiulė nelaimė mūsų klinikai. Bet dar didesnė artimiesiems, labai reiškiame jiems užuojautą, esame labai sukrėsti. Mūsų darbuotojai ir kolegos, esame sukrėsti. Stengiamės palaikyti vieni kitus. Deja, bet medicina yra ne tikslusis mokslas, sunku numatyti, kaip į įvairias procedūras gali organizmas reaguoti“, – kalbėjo „Denticijos“ vadovė D. Čižaitė–Gabė.

Vilniaus policijos atstovės Julijos Samorakovskajos teigimu, pranešimas buvo gautas trečiadienį 17.27 valandą.

Kaip J. Samorakovskaja teigė Delfi, pirminė informacija buvo tokia, kad prieš 2 valandas ligoninės skyriuje mirė pranešėjo motina, gimusi 1962 metais.

Pranešėjas prašo pareigūnų, nes turi pretenzijų dėl netinkamai arba ne laiku suteiktos pagalbos. Prieš tai mama buvo pas odontologus, pareigūnų laukė Santaros klinikose.

Rugsėjo 13 dieną, apie 14.02 val., moteris, gimusi 1962 m., buvo atvežta GMP brigados į Skubiosios pagalbos skyrių iš odontologijos klinikos Smėlio gatvėje dėl staigiai pablogėjusios būklės nuo galimai suleistų medikamentų.

Paskui Priėmimo ir skubiosios pagalbos skyriuje 16.33 val. buvo konstatuota moters mirtis. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Santaros klinikų atstovai sakė teisiškai negalintys atskleisti duomenų, ar toks įvykis buvo.

Visą LNK žinių reportažą žiūrėkite čia: