Ministras teigė, kad trišalis susitikimas ketvirtadienio vakarą buvo neformalus, jame aptarta situacija Ukrainoje ir regioninio bendradarbiavimo klausimai energetikos bei transporto srityse.

„Tai buvo neformalus susitikimas. Labai įdomus formatas“, - BNS telefonu iš Odesos sakė L.Linkevičius.

„Kalba buvo ir apie situaciją Ukrainoje, kad Ukrainai reikia padėti, ir kad mes galėtume galvoti apie kai kuriuos trišalius iššūkius, nes gyvename kaimynystėje - tai transporto projektai, tokie kaip (geležinkelio projektas) „Vikingas“. Taip pat svarbūs energetikos klausimai, kuriuos turime analizuoti kartu, nors turime ir skirtingų pozicijų“, - kalbėjo ministras.

Dėl neformalaus susitikimo pobūdžio ministras atsisakė detalizuoti konkrečius klausimus, kuriuos aptarė su Ukrainos ministru Pavlo Klimkinu ir Baltarusijos ministru Vladimiru Makejumi. Tokie trišaliai susitikimai nėra rengiami reguliariai.

Politiškai ir ekonomiškai nuo Rusijos stipriai priklausoma Baltarusija kelis kartus rengė derybas dėl paliaubų Rytų Ukrainoje, kur Ukrainos vyriausybės pajėgos kovoja su Rusijos remiamais separatistais.

Odesoje L.Linkevičius taip pat susitiko su srities gubernatoriumi buvusiu Gruzijos prezidentu Michailu Saakašviliu, ir pažadėjo dalytis Lietuvos reformų patirtimi.