Kaip pasakojo Laurynas, vos tik palietus nusileidimo taką buvo aišku, kad kažkas vyksta ne taip, kaip turėtų.

„Niekas nešaukė, kad mirsime, bet kai nusileidome, tik palietus žemę jau jautėsi, kad kažkas negerai, nes lėktuvą pradėjo gana smarkiai mėtyti. Po kelių sekundžių langus pradėjo taškyti purvai. Lėktuve tada tvyrojo mirtina tyla.

Lėktuvas šokinėja, langai taškomi purvais, jau supratome, kad važiuojame ne per taką. Visokių minčių tada galvoje prasisuko, bet aš asmeniškai vis tiek tikėjausi, kad sustosime. Neramumas buvo gal tame, kad pro langą nelabai kas nors matėsi, suprantame, kad važiuojame ne ten, kur priklausytų“, – „Delfi“ pasakojo Laurynas.

Dabar pašnekovas sako, kad sunku pasakyti, kiek užtruko toks važiavimas per pievą, tikriausiai tik keliasdešimt sekundžių. Visgi keleiviams, pasak Lauryno, atrodė, kad viskas vyksta daug ilgiau.

„Kol važiavome per žolę, lėktuvas nelėtėjo, galiausiai vėl atvažiavo ant tako ir tada pradėjo smarkiai stabdyti. Tada atvažiavome į tą vietą, kur ir turėjome išlipti“, – kalbėjo vyras.

Vilniaus oro uoste nuo tako nuslydo keleivinis lėktuvas.

Pasak jo, panikos nebuvo, visi ramiai sėdėjo, nors iš veidų matėsi, kad žmonės įsitempę.

„Kai sustojome, visi garsiai pradėjo ploti, net ir tie, kurie sako, kaip kvaila ploti lėktuvuose“, – juokėsi Laurynas.

Po nusileidimo stiuardesės liepė likti savo vietose ir būti prisisegus, tad, kaip pasakojo pašnekovas, šiek tiek užtruko, kol visi išsilaipino ir išėjo į autobusą, kuris visus nuvežė į oro uostą.

„Delfi“ primena, kad oro uostas po incidento visiems skrydžiams buvo laikinai uždarytas, tačiau šiuo metu jau atnaujino veiklą.

Kaip buvo skelbiama feisbuke, uždaryti oro uostą reikėjo tam, kad būtų įvertintas incidento poveikis kilimo – tūpimo tako įrangai.

„Apgailestaujame dėl susidariusios situacijos ir atsiprašome visų šio skrydžio keleivių dėl nepatogumų. Skrydžių saugumas – mūsų didžiausias prioritetas, todėl po šio įvykio nedelsiant pradėjome tyrimą norėdami išsiaiškinti, dėl kokių priežasčių lėktuvas nuslydo nuo nusileidimo tako. Tyrimo metu „Avion Express“ visapusiškai bendradarbiaus su visomis susijusiomis institucijomis. Džiaugiamės, kad lėktuvu skridę 179 keleiviai ir 6 įgulos nariai yra sveiki ir nepatyrė jokių sužalojimų“, – sako Rolanda Lipnevičiūtė, „Avion Express“ komunikacijos vadovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)