„Bendrai sistemai tai nėra dideli skaičiai. Kadangi skaičiai nėra dideli, sistemos trikdžių irgi nebuvo fiksuota“, – antradienį žurnalistams NŠA teigė V. Jurgaitis.

Anot jo, mokyklose pasitaikė pavienių atvejų, kai moksleiviams nepavyko prie sistemos prisijungti iš karto, buvo pamirštama įjungti diktofoną.

NŠA atstovas taip pat sureagavo į moksleivių kritiką dėl strumpėjusio pasiruošimo laiko.

„Tarpinis patikrinimas jau įvyko ir tai, kas įvyko – kompensuoti nebepavyks, nes tai vyksta čia ir dabar. Šiuo atveju labai svarbu yra mokyklų pasirengimas, repetavimas, pasižiūrėjimas kaip dar geriau pasirengti tarpiniam patikrinimui“, – sakė jis.

Visgi, akcentavo V. Jurgaitis, tiek moksleiviai, tiek jų tėvai dėl tokių atvejų turi galimybę kreiptis į NŠA. Pasak jo, kiekvienas skundas bus nagrinėjamas individualiai.

Kaip skelbta anksčiau, lietuvių kalbos ir literatūros tarpinis patikrinimas vienam mokiniui truks apie 30 minučių. Per šį patikrinimą galima surinkti 20 taškų.

Į klausimą kodėl tarpiniai patikrinimai vyksta moksleivių atstogų metu V. Jurgaitis atsakė, kad tvarkaraštį dėlioja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM).

ELTA primena, kad kilus nepasitenkinimui dėl tarpinių vienuoliktokų patikrinimų, švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas buvo įteikęs premjerei Ingridai Šimonytei atsistatydinimo raštą. Visgi, Vyriausybės vadovė nutarė jo kol kas netenkinti.

„Joks naujas ministras atsisėdęs į ministro kėdę šios situacijos pataisyti greitai negalės. Tad mes sutarėme, kad ministras su savo komandą tą daro. O prie diskusijų apie atsistatydinimus grįšime, kada viskas bus išspręsta“, – sakė premjerė.

Tarpiniuose vienuoliktokų patikrinimuose šįmet dalyvaus daugiau nei 26 tūkst. moksleivių. Jie bus vykdomi nuo kovo 5 dienos iki balandžio 5 dienos, išskyrus chemijos ir istorijos atsiskaitymus, kurie vyks gegužės 6 ir 7 dienomis.

Tarpinio patikrinimo metu galima gauti iki 40 proc. galutinio egzamino vertinimo taškų, kurių užtenka tam, kad egzaminas būtų išlaikytas. Vienuoliktokai laikys po vieną dalyko tarpinį patikrinimą, išskyrus lietuvių kalbos ir literatūros bei matematikos, kurių bus po du.