Posėdis, prasidėjęs 17.30 val., užsitęsė. Konservatorius Naglis Puteikis teigė, esą posėdis strigo, mat sunkiai pavyko peržiūrėti dalį vaizdo medžiagos.

Apie 19 val. padaryta trumpa pertraukėlė, posėdį nutarta pratęsti dar valandai.

Komisijos pirmininkas, konservatorius Evaldas Jurkevičius žurnalistams medžiagos, kurią pateikė prokuroras Žydrūnas Radišauskas, plačiau nekomentavo.

„Ikiteisminio tyrimo medžiaga. Na, įspūdžiai tokie, kokie ir pas visus žmones“, - sakė E. Jurkevičius. Kokią būtent medžiagą pateikė prokuroras, jis neatskleidė.

„Prie tos medžiagos yra ir spausdintinės medžiagos. Tai reikia ir su spausdintine susipažinti“, - pridūrė komisijos vadovas.

Tuo tarpu Seimas ketvirtadienį svarstys komisijos prašymą savaitei pratęsti jos darbo laiką. E. Jurkevičiaus nuomone, tiek laiko turėtų pakakti.

Perdavimo operacijos vaizdo įrašų nerodė

Apie 20.10 val. komisijos posėdis baigėsi. Po jo prokuroras Ž. Radišauskas žurnalistams teigė, jog mergaitės paėmimo operacijos filmuota medžiaga komisijai parodyta nebuvo.

„Iš perdavimo medžiagos nebuvo pateikta. Tai susiję su tyrimu dėl nepagarbos teismui. Ir kiti dokumentai“, - kalbėjo prokuroras.

Minėti dokumentai, anot jo, figūruoja tyrime dėl „kitų nusikalstamų veikų“.

E.Jurkevičius: savaitės neprireiks

Komisijos vadovas E. Jurkevičius po pokalbio su prokuroro teigė manąs, jog papildomos savaitės – tiek, kiek komisija prašys pratęsti savo darbą, neturėtų prireikti. Anot jo, prokuroras vaizdinės medžiagos neparodė dėl to, jog joje matoma mergaitė.

„Na, įvairių gali būti vertinimų. Tačiau aš asmeniškai objektyvią nuomonę susidarysiu šiek tiek vėliau, - įspūdžiais atsargiai dalijos E. Jurkevičius. - Tikrai neprireiks tos savaitės.“

Kitą posėdį komisija rengs ketvirtadienį popiet. Jis, E. Jurkevičiaus nuomone, dar nebus paskutinis.

Tai buvo pirmas uždaras komisijos posėdis. E. Jurkevičius teigė, jog jam vienodai gerai sekėsi dirbti tiek uždaruose, tiek atviruose posėdžiuose. Tačiau komisijos vadovas sakė suprantantis kolegas, kurie paprašė uždarų posėdžių ir vėliau susilaukė N. Venckienės šalininkų grasinimų.

N.Puteikis: tai farsas

Konservatorius N. Puteikis po posėdžio sakė, jog prokuroro pateikta vaizdinė medžiaga – tai, kas ir taip yra viešai prieinama.

„Jie atsiuntė ne tą prokurorą, kuris vykdo ikiteisminį tyrimą, o tą, kuris nieko nežino. Beveik į visus klausimus buvo atsakymas „aš tos bylos nekuruoju, nieko nežinau, nieko negaliu atsakyti, nieko nemačiau“. Dabar mes visą valandą žiūrėjome viešai prieinamus video. (...) Aš vertinu, kad tiek prokuratūra, tiek ta mūsų (t.y. komisijos – DELFI) garsioji septyniukė tiesiog iš mūsų šaiposi“, - kalbėjo N. Puteikis.

Politikas teigė nematantis prasmės toliau tempti laiką.

„Visi vaidina kažkokiame blogame spektaklyje ir vaidina blogai. (...) Pradedu nesuprasti, kodėl tempiama šitaip guma. Viena visiškai aišku – jokios medžiagos jie neparodys. Į klausimą „Kodėl negalit parodyt keletą sekundžių, kas kam ranką laužia ar kas kam į veidą duoda – ar N. Venckienė tam „sambistui“ policininkui ar atvirkščiai?“, mums buvo atsakyta: „Jūs neprašėt to epizodo, jūs prašėt viso įrašo“. Viso įrašo duoti negalima. Aš kaip spėju, dėl tos nelaimingos antklodėlės, kuri užmetama ant vaiko. Tai yra kažkoks blogas spektaklis ir laiko gaišimas“, - piktinosi N. Puteikis.

Anot jo, parlamentinis procesas šiuo metu verčia N. Venckienę eiti vieninteliu keliu – kandidatuoti į Seimą.

„Toks jausmas, kad galbūt kažkam, kas valdo šitą situaciją, pasirodė naudinga šitos komisijos darbą tempti. Galbūt čia yra siekis išprovokuoti N. Venckienę kuo greičiau nusimesti mantiją ir eiti į politiką“, - svarstė N. Puteikis.