Kelios savaitės prieš nebuvo pačios geriausios prie kadencijos pabaigos artėjančiam JAV prezidentui J. Bidenui.

Specialiojo prokuroro Roberto Huro ataskaita išteisino J. Bideną dėl netinkamo įslaptintų duomenų tvarkymo, tačiau 81 metų prezidentas dokumente buvo įvardintas „geranorišku pagyvenusiu žmogumi su prasta atmintimi“, be to, atkreiptas dėmesys į politiko esą „sumenkusius gebėjimus“.

Baltieji rūmai pasipiktino, kad ataskaitoje atsirado vietos „nepagrįstai ir netinkamai prezidento kritikai“, o pats J. Bidenas surengė spaudos konferenciją, kurioje, neslėpdamas susierzinimo, tikino: „Mano atmintis gera“.

„Aš žinau, ką darau“, – atsakydamas į žurnalistų klausimus pyko J. Bidenas.

Tiesa, ši spaudos konferencija nepraėjo taip, kaip galbūt tikėjosi Amerikos prezidentas, nes kalbėdamas jis sumaišė šalių lyderius – Egipto prezidentą Abdelą Fattahą al Sisį pavadino Meksikos vadovu.

Po šių įvykių Vakarų žiniasklaidoje aktyviai svarstoma, ar Demokratų partija galėtų į devintąją dešimtį įkopusį J. Bideną pakeisti kitu kandidatu.

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (TSPMI) profesorius Ramūnas Vilpišauskas, kalbėdamas su Delfi, abejojo galimybe demokratams pakeisti J. Bideną. Vis tik viešojoje erdvėje aptariama ne viena pavardė. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)