Ar greitosios pagalbos automobilis dar galės vežti ligonius, po incidento nežinoma. Automobilio variklis buvo pilnai paskendęs.

Šios greitosios ekipažas vėlai vakare skubėjo pas stipriais pilvo skausmais besiskundžiančią moterį. Kai ją gabeno į ligoninę, potvynio užlietame kelyje greitoji pateko į spąstus.

Nors ant kelio vandens po vos 10 centimetrų, automobilis pakibo ant išplautos duobės krašto. Vairuotojas net neįtarė, kad duobė gali būti kone dviejų metrų gylio. Greitosios priekis greitai paniro po vandeniu. Vairuotojas suskubo gelbėti ligonio ir kolegės.

„Išlipau, yra čia praėjimas per galą. Ligonė sėdėjo, paėmiau ją ir felčerę“, – LNK žinioms pasakojo greitosios vyriausiasis vairuotojas Žydrūnas Rupainis.

Išsigandę žmonės sušilo gaisrininkų mašinoje.

„Kiekvienas manau išsigąstu, kai krenti į vandenį ir bangos eina per priekinį stiklą“, – pasakojo vairuotojas.

Atvažiavusi kita greitoji išvežė sergančią moterį į ligoninę, tuo metu ugniagesiai rūpinosi, kad srovė nenuneštų greitosios automobilio.

„Automobilį buvome pritvirtinę prie savo automobilio, kad nenuplautų srovė greitosios. Sėkmingai paskui sulaukėme techninės pagalbos ir jį išvežė“, – apie įvykį pasakojo Šilutės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vadovas Valdas Kundrotas.

Nors Šilutė turi šešias greitąsias, tik dvi iš jų naujesnės. Tarp jų ir skendusioji.

„Nuostolis didelis. Nes buvome gavę iš ministerijos, tai nesenas automobilis. Nors mašinos draustos, bet vis tiek, remontas... “, – teigė Šilutės pirminės sveikatos priežiūros centro vadovė Lina Stanišauskienė.

Svarbiausia, kad žmonės liko gyvi. Šį kelią kai kurie jau praminė pragarišku. Mat čia mašinos su žmonėmis skęsta jau ne pirmą kartą. Sausio mėnesio pabaigoje čia teko gelbėtis tėvui su sūnumi, kai į duobę įlėkė jų automobilis. Mašina nuskendo, o vairuotojui pagalbą pavyko prisišaukti tik neįgalų sūnų palikus ant mašinos variklio dangčio, o pačiam – išplaukus.

Tuomet abu vyrai atsidūrė ligoninėje, vieno jo kūno temperatūra tesiekė 33 laipsnius. Beveik toje pačioje vietoje skendo ir dar viena mašina. Po Naujųjų metų staiga plūstelėjęs vanduo iki stogo apsėmė kelkraštyje stovintį automobilį.

Bet esą specialiosioms tarnyboms eismą draudžiantys ženklai negalioja.

„Ligonis vis tiek svarbiau yra. Važiuoji, kažką bandai. Jeigu ne patiems, tai gelbėtojams, kad tą ligonį paimtų“, – sakė greitosios vairuotojas.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: