Politikas sureagavo į EP narės Yanos Toom pradėtą parašų rinkimą, kuriuo ji siekia pasmerkti Lietuvos priimtą įstatymą.

„Ilgai laukti nereikėjo. Europos parlamente jau vyksta sujudimas prieš mūsų sienos apsaugos įstatymą.

O tai inciavo ne kas kitas, kaip prokremlinių politikos šaknų turinti Estijos politikė Yana Toom. Ta politikė, kuri 2016 metais su maža EP narių delegacija, įskaitant Tatjana Ždanoka (galit pagooglint, kas per veikėja, pradedant nuo to, kad savo politinę „karjerą“ pradėjo pasisakydama prieš Latvijos nepriklausomybę ir atsiskyrimą nuo SSRS), vyko į Damaską susitikti su Sirijos diktatoriumi Bashar al-Assad“, – feisbuke rašė L. Kasčiūnas.

Jo teigimu, tai – ne sutapimas.

„Sutapimas? Nemanau.

lukašenkos ir putino tarnybos toliau dirba, net ir pačioje Europos širdyje.

Visi suprantame, jog mūsų įstatymas yra ne apie migrantus, o reikalą su putino draugelio batkos režimu. Kuris bando mus įvaryti į kampą kaltindamas žmogaus teisių pažeidimais, kai tuo tarpu, pats iš to daro verslą ir su savo tarnybų skydais stumia žmones link Lietuvos sienų“, – rašė NSGK pirmininkas.

Penktadienį vidurdienį dėl priimto įstatymo vyks protestas prie Prezidentūros.

„Net ir vykstant panašiems protestams Lietuvoje, savo pozicijos nekeisim. Europos sienos turi būti saugomos“, – pridūrė L. Kasčiūnas.

„Norėčiau nusiųsti klausimą Komisijai (Europos Komisijai) atsakyti raštu, ar šis teisės aktas pažeidžia ES ir tarptautines teisės normų, ar apsaugos priemonės yra tinkamos ir ar ji imsis kokių nors veiksmų, kad būtų užkirstas kelias atstumimams prie išorinės Lietuvos sienos“, – savo laiške kolegoms Europos Parlamente rašo Yana Toom.

Yanos Toom laiškas
Yanos Toom laiškas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)