Bendrojo pagalbos centro (BPC) atstovė Vilma Juozevičiūtė LNK laidai „Labas vakaras, Lietuva“ pasakojo, jog centro darbuotojas Dominykas įprastine tvarka atsiliepė į skambutį.

„Mūsų darbuotojas neišgirdo jokio pagalbos prašymo, taip kartais atsitinka. Jis išgirdo gal kažkokį susistumdymą, kažkokius garsus. Vėliau išgirdo moters balsą, kuris pasakė „baik, jau gana“. Po 7 sekundžių, kiek truko tas skambutis, ryšys nutrūko.

Ir kiek paskui mūsų darbuotojas bandė perskambinti tuo telefono numeriu, vis nepavyko susisiekti, adresatas buvo nepasiekiamas“, – pasakojo BPC atstovė V. Juozevičiūtė.

Toliau LNK laidai BPC atstovė teigė, jog darbuotojas, matydamas, kad nepavyksta susisiekti su skambinusiu asmeniu, spėdamas, kad girdėtai moteriai reikia pagalbos, pabandė pagal gautus vietos nustatymo duomenis nustatyti tikslią įvykio vietą.

„Nustatęs tą vietą jis išsiuntė elektroninį pranešimą policijai. Policija sureagavo labai greitai. Jeigu ne toks greitas policijos reagavimas, galbūt istorija nebūtų pasibaigusi taip laimingai.

Policija nuvyko pati pirma į įvykio vietą ir jie pamatė, kad namas yra pilnas dūmų. Tada jie ėmėsi gelbėti tuos žmones, kurie buvo namo viduje. Jie bandė juos pažadinti ir išvedė į lauką, name buvo trys žmonės.

Kai jau žmonės buvo išvesti į lauką, policijos pareigūnai paskambino į BPC ir iškvietė ugniagesius. Ugniagesiai nuvykę jau ieškojo tų dūmų židinio. Ir nustatė, kad dūmai buvo dėl netvarkingos krosnies“, – LNK laidai „Labas vakaras, Lietuva“ pasakojo BPC atstovė V. Juozevičiūtė.

Vėliau policijai pavyko susisiekti su asmeniu, kuris ir skambino BPC. Jis aiškino, kad minėtame name jis bandė sutaisyti krosnį.

„Deja, jam nepavyko jos sutaisyti. Ir jis teigė, jog jis neskambino numeriu 112, bent jau nebandė tyčia paskambinti, tai galėjo būti atsitiktinis sujungimas. Mes galėjome girdėti tuos žodžius, kai namų šeimininkė sako „baik, jau gana, eik namo, jau vėlu“.

Bet tas fragmentas buvo išgirstas. Ir padėjo nusiųsti pagalbą tuo metu, kai žmonės jau galbūt nesitikėjo, jog ten kažkas atsitiks, užkūrė krosnį ir nuėjo ramiai miegoti. Ir jeigu ne atvykę policininkai, jie galbūt būtų nepabudę, namuose dūmų detektoriaus nebuvo, taigi, nebuvo, kas perspėtų apie pavojų. Buvo vėlus metas ir buvo tamsu. Kaimynai, aišku, irgi miegojo. Ir galbūt istorija būtų pasibaigusi labai liūdnai, gal mes turėtume dabar tris aukas“, – LNK pasakojo BPC atstovė.

Visą LNK pokalbį su BPC atstove V. Juozevičiūte žiūrėkite čia: