Situacija pasirodė įdomesnė, nei savo interneto svetainėje skelbia pats J. Miltinio dramos teatras, praneša LNK žinios. Neva dėl priešgaisrinės sistemos atnaujinimo nuo vasario J. Miltinio dramos teatras su spektakliais svečiuosis kitose scenose.

Aiškėja, kad J. Miltinio dramos teatre bet koks kūrybinis veiksmas turėjo stoti jau nuo praėjusių metų gegužės – daugiau nei prieš pusmetį. Bet repeticijos ir spektakliai vyksta, kasa dirba, bilietai graibstomi ir salės pilnos.

„Mes nustatėme trūkumus ir laukiame atsakymo, kada jie bus pašalinti. Tada galėsime įvertinti, ar saugu, ar nesaugu žmonėms“, – teigė Priešgaisrinės priežiūros skyriaus vadovas Danas Bitinas.

J. Miltinio dramos teatro vadovas kalbėti kategoriškai atsisakė, situaciją LNK žinioms pakomentavo jo pavaduotojas. Anot jo, šiuo metu ir teatras, ir jo darbuotojai išsitenka.

Scenoje vyksta pasiruošimas spektakliui, kitur – repeticija, darbininkai vedžioja vamzdžius.

„Sutarėme, kad leis dirbti, kai dalimis atstatinėsime priešgaisrinę sistemą“, – sakė teatro vadovo pavaduotojas Donatas Petrakovas.

Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatras

Priešgaisrinės priežiūros vadovas teigia, kad jokių derybų, ar išlygų nebuvo, kūrybinis procesas šiuo metu negalimas.

„Yra vykdomas administracinis tyrimas dėl šio nurodymo nevykdymo. Mes tai žinome ir tiriame“, – teigė D. Bitinas.

Pareigūnai trūkumus su priešgaisrine apsauga rado dar anksčiau, 2021 metais.

„Vien projektavimas, projekto įvertinimas, sąmatų sudarymas. Labai džiaugiamės, kad tai įvyko per metus. O dar ir pirkimo paskelbimas, įvykimas, rangovo paieška. Manome, kad čia greičiausias įmanomas terminas“, – teigė teatro vadovo pavaduotojas D. Petrakovas.

Administracija sako, kad teatras yra saugus, be to yra imtasi papildomų priemonių – daugiau papildomų gesintuvų, daugiau žmonių padedančių nurodančių evakuacijos išėjimus.

Priemonių imasi ir pareigūnai.

„Šiai dienai dėl nurodymo nevykdymo yra atliekama administracinis tyrimas. Jeigu bus nustatyta, už tai bus taikomos atitinkamos priemonės“, – teigė Priešgaisrinės priežiūros skyriaus vadovas D. Bitinas.

Administracinius nusižengimo taškus kaupiantis teatro pavaduotojas sako, kad pastatą darbininkams ir toliau užleis dalimis.

„Iki vasario 1 dienos mes įgyvendiname savo repertuarą ir keliamės į kitas erdves“, – teigė teatro atstovas.

Prieš daugiau nei 50 metų statytame teatre montuojama pati naujausia automatinė gesinimo sistema. Ji bus išvedžiota po visą pastatą, kainuos beveik 700 tūkst. eurų ir tikimasi, kad bus pabaigta vasarą.

Visą LNK žinių reportažą žiūrėkite čia: