Įvertino Seimo sprendimą: situacija graudi


Seimas rudens sesiją užbaigė apkaltomis – Petras Gražulis iš Seimo buvo pašalintas, o štai laisvės atėmimo bausmę atliekančiam V. Gapšiui pavyko išsaugoti mandatą. Prezidento G. Nausėdos teigimu, ši padėtis gali būti vadinama graudžia.

„Kuomet pasižiūri į žmonių pasitikėjimą, deja, Lietuvos Respublikos Seimas yra pirmoje vietoje, bet nuo kitos pusės. Ir tokie sprendimai paaiškina, kodėl ta vieta būtent tokia.

Dėl paties V. Gapšio, visi žmonės, kurie yra nuteisti yra nekalti, jeigu pasiklausytume jų. Kartais net juokaujama, kad kalėjimai pilni nekaltų žmonių. Bet teismo sprendimas buvo toks, koks jis buvo. Iš to turėjo sekti atitinkami padariniai, bet jie nesekė. Dabar turime kiek kuriozinę, ne kiek kuriozinę, kiek graudžią situaciją, kurią tenka konstatuoti po šio Seimo sprendimo“, – parlamento sprendimą įvertino šalies vadovas.

Paklaustas, kaip vertina dalies Seimo opozicijos idėją kelti pirmalaikius rinkimus, G. Nausėda teigė, jog patys iniciatoriai puikiai žino, jog toks pasiūlymas baigsis niekuo.

„Tik nori sudaryti regimybę, kad imasi kažkokių žingsnių. Seimas pats savęs tikrai nepaleis. Visos šios iniciatyvos yra pasmerktos žlugti. Ir tie, kurie jų imasi puikiai žino, koks bus finalas.

Belieka apeliuoti į Seimo moralinius jausmus, nes politika yra ne tik apie teisę. Kuomet mes kalbame apie atskirų ministrų susvyravusias kėdes, mes kalbame ne apie tai, kad jie pažeidė teisės aktus tiesiogine prasme. Tiesiog jų sprendimai moraliniu požiūriu atrodo nepriimtini. Tada opozicijos atstovai piktinasi, kad ministrai nepasitraukia“, – kalbėjo prezidentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)