„Sprendimas dar turi šiek tiek pasifermentuoti tam, kad tą patį sausio mėnesį, visiškai netrukus, neeiliniame susitikime mes priimtume tą sprendimą“, – žurnalistams Briuselyje sakė G. Nausėda.

Šalies vadovas viliasi, kad tokios valstybės kaip Vengrija bus įtikintos ir sutarimas bus pasiektas.

„Šiandieną mes siūlome 26 valstybių konsensusą, rytoj galbūt tai bus 27 valstybės, per keletą savaičių turi įvykti dalykų, kurie galbūt pakeis ir Vengrijos nuomonę. Todėl nereikia laužti per jėgą ir svarbiausia, kad Ukraina pinigų gautų laiku“, – pabrėžė jis.

ELTA primena, kad Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbánas neleido ES vadovams Briuselyje vykusiame viršūnių susitikime susitarti dėl finansinės pagalbos Ukrainai paketo, naujienų agentūrai dpa pranešė keletas diplomatų.

Sprendimą dėl naujo pagalbos Ukrainai paketo priimti apsunkino tai, kad tolesnė finansinė pagalba Kyjivui buvo įtraukta į siūlymą dėl plataus masto ilgalaikio ES biudžeto pertvarkymo.

Europos Sąjungoje biudžetas sudaromas septyneriems metams, o dabartinis bendras biudžetas galios iki 2027 m.

Europos Komisija šiemet siūlė Ukrainai iki 2027 m. suteikti 50 mlrd. eurų finansinės pagalbos – 33 mlrd. eurų paskolų ir 17 mlrd. eurų subsidijų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)