Naujausi reitingai rodo, kad pasitikėjimas Vyriausybe krenta. G. Nausėda prisiminė, kad skiriant sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį kilo klausimų.

„Skiriant poną A. Dulkį ministru iškėliau tam tikrų klausimų tiesiogiai premjerei dėl jo galėjimo dirbti šioje pozicijoje. Pasakiau tai, kas mano nuomone galėtų būti tam tikrais rizikos veiksniais. Premjerė atidžiai tai išklausė, bet buvo linkusi prisiimti politinę atsakomybę, susijusia su šito ministro veikla. Šiandien, taip, turbūt lengviausia man būtų atsistoti į kritiko poziciją, kritikuoti bet kritika turėtų būti konstruktyvesnė.

Ne pirmą kartą kartoju, kad ponas A. Dulkys tikrai stengiasi priimti tuos iššūkius, jie bet kuriam ministrui šioje pozicijoje būtų labai sunkūs ir sudėtingi“, – sakė šalies vadovas.

G. Nausėda įvardijo ir dabartinės Vyriausybės esminę problemą.

„Tai, kas yra problema, išeina gerokai už pono A. Dulkio kompetencijos ribų. Turiu galvoje pirmiausia komunikaciją. Manau, kad ji būtų daug labiau nuosekli ir pasiekianti žmones, jei mes nustotume vieną kartą komentuoti tuos sprendimus, kurie dar nėra priimti“, – sakė šalies vadovas.

Jis teigė, kad kelis kartus komentuojant tik siūlomus sprendimus, žmonės pasimeta.

„Kai komentuojami ir išankstinius sprendimu, kai kas susikuria lūkesčius, po to sprendimas pasikeičia, lūkesčiai nuviliami, atsiranda neigiamos rekreacijos. Tai siečiau su komunikavimo higiena, juos pataisius būtų daug sklandžiau ir daug geriau“, – sakė šalies vadovas.

Gitanas Nausėda

Jis ministrui A. Dulkiui linkėjo sėkmės, vykdant „šią nelengvą misiją“.

Prezidentas G. Nausėda pabrėžė, kad ir toliau laikosi savo plano iki vasaros vidurio paskiepyti 70 procentų suaugusių šalies gyventojų.

Vis garsiau kalbama apie imuniteto pasą, kuris leistų imunitetą turintiems asmenims daugiau laisvių. Visgi, šalies vadovas teigė, kad tokio paso privalumais pasinaudotų visi žmonės.

„Pasą vertinu teigiamai, tik reikėtų, kad to paso privalumais galėtų pasinaudoti visi žmonės ir nebūtų tam tikros išrinktųjų kastos“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė G. Nausėda.

„Galvoju, kad kol mes sutvarkysime šito galimybių paso modalumus, mes ir pradėsime masinį vakcinavimą. Iš esmės jis jau prasideda. Kai kuriuose miestuose, galima sakyti, jis jau prasidėjo. Taigi, negaiškime laiko tuščioms diskusijoms ir stenkimės palengvinti sau savo gyvenimą patys ir kartu sukurkime motyvaciją skiepytis“, – sakė šalies vadovas.

Tai šalies vadovas sakė ketvirtadienį po apsilankymo Lietuvos nacionalinio muziejaus parodose.

„Apsilankiau parodoje po pakankamai ilgo laiko, tai tam tikra sielos atgaiva. (…) Kultūra yra ta mūsų gyvenimo sritis, kuri apdeda apsiginti nuo kontraversiškų minčių, kurį kelia pandemijos nuovargis“, – kalbėjo G. Nausėda.

Šalies vadovas kėlė klausimą, kodėl kultūros įstaigos durų lankytojams atverti negalėjo anksčiau.

„Kartais blaivų protą reikia pasitelkti, jis gelbėja visose situacijose“, – pabrėžė jis.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (369)