„Reikia plataus spektro priemonių, ir dabar matome, kaip sunkiai veikia mūsų kompensacijos mechanizmas, kuomet žmonės gauna labai menkas sumas kompensacijoms už pabrangusias energetines išlaidas“, – ketvirtadienį lankydamasis Marijampolėje žurnalistams sakė G. Nausėda.

Apie tai prezidentas ketina kalbėti su Seimo frakcijų atstovais ir ministrais kitą savaitę.

„Esu parengęs labai platų spektrą pasiūlymų“, – patikino jis.

„Aš matau, kad kai kurie pasiūlymai, kurie dabar anonsuojami, galbūt ir yra savotiškas pasirengimas šiai netrukus įvyksiančiai diskusijai. Tai yra gerai, aš tai sveikinu, tačiau kalbame konkrečiai apie PVM lengvatą šildymui, – žinote, tai truputį panašu į nabašnyko pašlakstymą žaliąja arbata, kadangi iš esmės tas pakeitimas įsigalios nuo kito šildymo sezono ir, pagal nesudėtingus paskaičiavimus, padės sutaupyti 5–6 eurus“, – sakė G. Nausėda.

„Jeigu su tokia žinute norime nueiti ir pasakyti, kiek daug padarėme mūsų žmonių labui, tai geriau jau gal neikime, nes gali ne taip sureaguoti“, – dėstė prezidentas.

Priemonių spektras, pasak jo, turi būti gerokai platesnis.

Nausėda: turime per labai trumpą laiką pakeisti pandemijos valdymą

Prezidentas G. Nausėda dar kartą ragina valdžią apsispręsti dėl naujosios pandemijos valdymo politikos. Šalies vadovas, lankydamasis Marijampolėje, ragino šį klausimą išspręsti kuo greičiau.

Kauno „Akropolyje“ tikrinami galimybių pasai

„Kiekvienas instrumentas, kiekviena pandemijos valdymo priemonė turi būti vertinama ir nuolat iš naujo įvertinama keičiantis pandemijos kontekstui. Pandemijos pobūdis keičiasi, turbūt nereikia daug įrodinėti, kad omikron atmaina įneša tam tikrų korektyvų. Matome, kad šiandien užsikrečia ir skiepyti, ir ne“, – sakė prezidentas.

Jis teigė, jog „dirbtinis srautų apribojimas“ kai kuriuos žmones atkerta nuo tam tikrų paslaugų. O tai supriešina visuomenę ir neduoda teigiamo efekto.

„Iš esmės neduoda gero pandeminio valdymo rezultato, kurio mes visi tikimės. Štai kodėl manau, kad per minimaliai trumpą laiką turime apsispręsti, kokioje naujoje padėtyje atsidūrėme, ir žymiai pakeisti pandemijos valdymo strategiją“, – sakė jis.

G. Nausėda pabrėžė, jog šiuo metu svarbu užtikrinti kiek galima platesnį ir prieinamesnį testavimą. Prezidentas teigė, jog vėluojama su savitestavimo galimybių įdiegimu.

„Tai duoda puikių rezultatų. Leidžia apčiuopti virusą ankstyvoje stadijoje ir neleisti išplisti, susiformuoti židiniams“, – sakė šalies vadovas.

Todėl jis paragino paskubėti.

„Mes labai gerai turime padaryti išvadas ir nesvarstyti mėnesių mėnesiais. Ir pakeisti pandemijos valdymo politiką“, – sakė G. Nausėda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (387)