„Prezidentas kariuomenės vado sprendimą už butpinigius nuomotis butą iš savo sūnaus vertina kaip padarytą klaidą. Kariuomenės vadas klaidą pripažino ir turi ją ištaisyti. Iš karto po to kariuomenės vadas turėtų grįžti prie svarbių gynybos klausimų: Lietuvos kariuomenės plėtros, jos modernizacijos, NATO regioninių gynybos planų įgyvendinimo, pasirengimo priimti daugiatūkstantines sąjungininkų pajėgas“, – teigiama Prezidentūros komentare Delfi.

Nuomojasi būstą iš sūnaus

Antradienį 15min pranešė, jog kariuomenės vadas V. Rupšys už 445 eurus – vadinamuosius butpinigius – Vilniuje nuomojasi butą iš savo sūnaus Dovydo. Šią informaciją kariuomenės vadas pateikė privačių interesų deklaracijoje, kuri nėra vieša. Tiesa, V. Rupšys nedeklaravo savo ryšio su „Teltonika“ ir jos savininku Arvydu Paukščiu – kariuomenės vado sūnus yra jo žentas.

Kalbinamas 15min, V. Rupšys argumentavo, jog nuomojasi butą iš sūnaus, nes Vilniuje gyvena tik darbo dienomis, laikydamasis Lietuvos įstatymų. Jis pats atskleidė konkrečią butpinigių sumą, tačiau neatsakė paklaustas, kokia nuomos kaina.

„Aš jums aiškinu – turiu teisę gauti butpinigius, turiu teisę sudaryti sutartis, turiu teisę sudaryti sutartis su tuo, kas man palanku, taip pat – ir mano sūnumi. Jeigu jis tame bute negyvena ir jis man išnuomoja, ir moka nuo to mokesčius. Viskas“, – tikino V. Rupšys ir teigė, jog sūnus daro „didžiulę paslaugą“, nes jei nesinuomotų iš jo, turėtų mokėti gerokai didesnę nuomą.

Paklaustas apie sąsajas su A. Paukščiu, V. Rupšys atsakė, jog užduodami kvaili klausimai. „Jūs kvailas ar taip tik atrodot?“ – kreipdamasis į žurnalistą sureagavo kariuomenės vadas, tačiau iškart atsiprašė.

Vidurdienį surengtoje trumpoje spaudos konferencijoje V. Rupšys pranešė nutraukiantis būsto nuomos sutartį, tačiau toliau liksiąs gyventi sūnaus bute darbo metu.

„Aš nesijaučiu kažkokią padaręs moralinę žalą“, – teigė jis. Plačiau apie tai skaitykite čia.

Kaip jau skelbė Delfi, Buvęs premjeras, opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis antradienį paragino V. Rupšį trauktis iš pareigų. Savo ruožtu valdantieji nuosaikesni: jie sutinka, kad generolas peržengė etikos ribas, bet sako manantys, kad kariuomenės vado elgesį turėtų įvertinti prezidentas Gitanas Nausėda bei krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas. Politikų komentarus skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)