„Žinote, būtų, turbūt, lengviausia viską nurašyti pandemijai, migracijai, sudėtingai tarptautinei padėčiai ir pasakyti, kad žmonės yra neteisūs, valdžia yra teisi. Deja, taip nėra. Valdžia yra padariusi nemažai komunikavimo klaidų ir, pirmiausia, aš, galbūt, įvardinčiau štai kokią klaidą: mes tiesiog ar iš nuovargio, ar iš kažkokio susierzinimo nenorėjome kalbėtis su žmonėmis. Taip pat ir su tais žmonėmis, kurie yra nepatenkinti, kurie kvestionuoja valdžios sprendimus ir savotiškai atsukome jiems nugarą“, – LRT radijui duotame interviu teigė prezidentas G. Nausėda.

Prezidentas atkreipia dėmesį, kad šių metų Sausio 13-osios minėjime prie Seimo valdžios veiksmais nepatenkinti gyventojai ir naudojosi proga išsakyti savo nepasitenkinimą.

„Tai štai žmonės ir pasinaudoja proga tuomet, kuomet nugaros nėra atsuktos, išsakyti savo nepasitenkinimą. Galbūt ir ne pačiomis tinkamiausiomis datomis. Ir, be abejo, aš prisimenu sausio 13-ąją dieną, kaip buvo labai nesmagu mąstyti apie tai, ką apie štai tokius pykčio protrūkius galvotų Sausio 13-osios aukos“, – sakė G. Nausėda.

Vis tik pats prezidentas teigia besikalbantis su visomis visuomenės grupėmis, net ir tomis, kurių nuomonė jam nėra priimtina.

„Na, atsitiko taip, kaip atsitiko, tačiau aš dar kartą noriu pabrėžti, kad aš, kaip prezidentas, kalbuosi su visomis visuomenės grupėmis, net ir su tomis, kurių nuomonė galbūt man nėra priimtina. Tačiau aš tikrai ir rasiu laiko, ir noro išklausyti jas, nes tai yra būtina mūsų visuomenės rimčiai ir stabilumui palaikyti. Žmonės turi turėti teisę išsakyti savo nepasitenkinimą, reikalauti sprendimo būdų, ir valdžia turi juos girdėti. Jeigu tai nebus daroma, susipriešinimas ir konfliktai visuomenėje tiktai gilės“, – taip pat pabrėžė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)