Savo komandą ir rėmėjus G. Nausėda laukti rezultatų pakvietė į sostinės Užupio rajone įsikūrusį restoraną „Le Mans“.

Prezidento štabas buvo suplanavęs, kad 23 valandą 30 minučių G. Nausėda nuvyks prie prezidentūros ir pasakys ten kalbą. Tačiau artėjant išvykimo laikui dėl kažkokių priežasčių apsigalvota. Planuojama, kad kalbą G. Nausėda sakys štabe.

ELTA praneša, kad Simono Daukanto aikštės rūmų kieme kelios dešimtys gyventojų laukia prezidento.

Sulaukė premjerės skambučio


Štabe prezidentas su pirmąja ponia Diana Nausėdiene pasirodė prieš 22 valandą.

Vos pasirodęs restorano prieigose G. Nausėda buvo palydėtas garsiais plojimais, kai kurie bendražygiai atvyko nešini gėlių puokštėmis.

Jis nepuolė dalinti komentarų žiniasklaidai, pasakęs, kad pirmiausiai nori pasisveikinti su savo bendražygiais.

„Šiek tiek sujauktos“, – paklaustas, kokios jo nuotaikos, žurnalistams sakė jis.

Po 22 valandos, suskaičiavus didžiąją dalį rinkėjų balsų, premjerė Ingrida Šimonytė paskambino G. Nausėdai ir pasveikino jį su pergale.

Gitanas Nausėda

Prezidentas pokalbio metu dėkojo Vyriausybės vadovei už „išlaikytą diskusiją“ ir pareiškė, kad juodu dar „turės daug reikalų“.

„Ačiū, Ingrida. Tikiuosi, kad mūsų diskusijos buvo pakankamai išlaikytos, gerbiant vienas kitą. Tikrai džiaugiuosi, kad jos buvo ir pakankamai turiningos bei pakankamai gilios. Tikiuosi, kad panašų įspūdį ir pati turi“, – telefoninio pokalbio su I. Šimonyte metu sakė G. Nausėda, praneša ELTA.

„Ačiū už garbingą kovą, pasimatysime ir turėsime dar daug reikalų“, – pažymėjo jis.

Nausėda padėkojo rinkėjams


Komentare žurnalistams G. Nausėda sakė norintis išreikšti didelę padėką žmonėms, kurie suteikė didelį pasitikėjimo mandatą.

„Šį pasitikėjimo kreditą, puikiai suprantu, turėsiu branginti“, – kalbėjo jis. G. Nausėda tęsė, kad turėdamas penkerių metų patirtį šiuo kreditu, kurį jis pavadino brangakmeniu, jis galės naudotis tinkamai pirmiausiai siekdamas gerovės tikslų visiems žmonėms.

Štabe kalbėdamas žurnalistams jis išskyrė valstybės saugumo temą, kalbėjo, kad kryptis nesikeis.

G. Nausėda padėkojo I. Šimonytei už korektišką rinkimų kampaniją, o žurnalistams pastebėjus, kad jis ją „sutriuškino“, teigė, jog jokio pasimėgavimo nėra.

„Nėra jokio pasitenkinimo, pasimėgavimo – triuškinu netriuškinu. Tas žodis labai sąlygiškas. Mane labiausiai įkvepia tas visuotinumas arba persvara, kurią man pavyko įgyti ne tik nuo sostinės nutolusiuose regionuose, bet taip pat ir Vilniuje, Kaune. Labai branginu paramą, kurią išreiškė kelios visuomenės grupės“, – kalbėjo jis.

Jansonas: nugalėtojas jau aiškus

Šiek tiek po 21 valandos suskaičiavus daugiau kaip pusę balsų G. Nausėdos pirmavimas tapo akivaizdus.

Vertindamas juos rezidento patarėjas F. Jansonas žurnalistams komentavo, kad rinkimų nugalėtojas jau yra aiškus.

„Todėl, kad skaičiai yra 83 – 14. Skaičiai, be abejo, pasikeis, o nugalėtojas nesikeis. Čia ne pirmi, ne antri ir ne treti rinkimai, kuriuos matome, kai suskaičiuota pusė apylinkių tendencija yra visiškai aiški. Skaičiai, be abejo gali keistis“, – teigė jis.

Paklaustas, ar G. Nausėdai pavyks pasiekti tikslą surinkti 75 proc. balsų. F. Jansonas teigė, kad prezidentas karteles kelia aukštai, nes tiesiog dalyvauti ir prasimušti į antrą turą ir tiesiog nugalėti nėra tai, ko jis turėtų ir galėtų siekti.

„Nežinau, ar 75 procentai bus, bet čia yra tik skaičiai, nėra esmė. Esmė yra žmonių pasitikėjimas, ką žmonės nusprendė, kadangi šitos mažosios apylinkės iš visos Lietuvos, tai yra regionai, tai labai akivaizdu, ką žmonės visoje Lietuvoje, ne tik didmiesčiuose, galvoja, ką jie mąsto ir kaip jie mato Lietuvos ateitį“, – kalbėjo jis.

Gitanas Nausėda

Štabe matyti ne vienas G. Nausėdos patarėjų, vyrauja pakili nuotaika, žmonės vaišinasi vynu, kokteiliais.

Pasveikinti G. Nausėdos į štabą atvyko kadenciją baigęs prezidentas valdas Adamkus.

„Sveikinu, džiaugiuosi, kad tauta suteikė dar vieną mandatą ir žinau, kad tas mandatas bus išnaudotas pilnai“, – kalbėjo jis.

Pasirodė Liberalų sąjūdžio meras


Čia sekmadienį pasirodė ir Plungės meras Audrius Klišonis, priklausantis Liberalų sąjūdžiui.

Paklaustas, kodėl nusprendė paremti šį kandidatą, politikas sakė, jog Liberalų sąjūdis yra išreiškęs poziciją, jog rekomenduoja partiečiams balsuoti laisvai.

„Taip kad čia laisvos nuomonės yra“, – sakė jis. Ar į štabą ketina atvykti dar Liberalų sąjūdžio atstovų, meras sakė nežinantis, nes su kolegomis apie tai nekalbėjo.

„Mes nesame tokia partija, kad kiekvienu atveju turime pasakyti pirmininkei ar valdybos nariams, kad mes kažkur važiuojame arba nevažiuojame, mes esame patys laisvi žmonės“, – žurnalistams sakė jis.

Tarp štabo svečių yra socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko pavaduotojas Giedrius Surplys.

Sekmadienį Lietuvoje baigėsi perrinkimo siekiančio dabartinio šalies vadovo G. Nausėdos ir premjerės I. Šimonytės dvikova dėl prezidento posto. Antrajame rinkimų ture piliečiai dalyvavo pasyviau nei prieš penkerius metus – iš viso savo rinkiminę valią pareiškė 49,61 proc. rinkėjų, skelbia Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

20 valandos VRK duomenimis, sekmadienį prie balsadėžių atėjo 38,58 proc. piliečių. Dar 11,03 proc. gyventojų rinkimuose dalyvavo iš anksto.

Prieš penkerius metus per antrąjį prezidento rinkimų turą aktyvumas siekė 53,43 procento.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)