Pats G. Nausėda, kuris karaliauja prezidento rinkimų reitingų viršūnėje, dėkojo už konservatorių skyrių pasitikėjimą, bet tikino, kad jei apsispręs dalyvauti rinkimuose, tai darys kaip nepriklausomas kandidatas.

Ar dalyvaus, paskelbs rudenį

„Ačiū žmonėms, kad iškėlė, toks buvo jų sprendimas. Girdėjau, kad kai kurie skyriai kelia mano kandidatūrą kartu su kitais kandidatais. Manau, kad tai visiškai natūrali praktika. Skyriai turi galimybę iškelti bet kokį Lietuvos žmogų, kuris turi daugiau nei 40 metų ir nėra kažkuo nusikaltę“, – naujienų portalui LRT.lt sakė G. Nausėda.

Paklaustas, ar sutiktų tapti TS-LKD deleguotu kandidatu rinkimuose, ekonomistas teigė, kad jo pozicija aiški – jei dalyvautų rinkimuose, tai tik kaip nepriklausomas kandidatas, turintis savo rinkimų programą, strategiją ir komandą.

Anot G. Nausėdos, politinių partijų parama turėtų būti vertinama atskirai kiekvienu atveju, priklausomai nuo to, kokia tai yra partija, ar ji neturi problemų su teisėsauga.

Visgi jis teigė, kad būtų keista, jei į rinkimus einantis ir Lietuvą vienyti siekiantis žmogus pradėtų atmetinėti politinių jėgų palaikymą tik dėl to, kad jam kažkas nepatinka. Pasak ekonomisto, tai reikštų, kad jei žmogus savo politinę karjerą pradeda nuo atmetinėjimo, nepanašu, kad jis nusiteikęs vienyti.

Paklaustas, ar dalyvaus prezidento rinkimuose, G. Nausėda neslėpė, kad tokia galimybė išlieka: „Negaliu atmesti tokios galimybės. Skirtingai nei kitas galimas kandidatas, aš dar galutinio sprendimo nesu priėmęs. Manau, kad jį priimsiu labai netrukus.“

Tiesa, galimas kandidatas prezidento rinkimuose kalbėjo, kad, net ir priėmęs sprendimą, kurį laiką apie tai neskelbs. Visgi jis teigė, kad ne vėliau nei spalį paaiškės, ar jis sieks šalies vadovo posto.

Vyks atviri rinkimai

Apie tai, kad savo kandidatą prezidento rinkimuose išsirinks rudenį, kalbėjo ir G. Landsbergis. Jau anksčiau TS-LKD nusprendė, kad asmenis, kurie dalyvaus prezidento ir savivaldos rinkimuose, partija rinks atviru būdu.

Balsuoti pirminiuose rinkimuose galės ne tik konservatorių partijos nariai, o visi Lietuvos piliečiai sulaukę 16 metų.