„Galima priminti, kad derybose yra įvairios stadijos ir tuomet abi derybų pusės – grynosios mokėtojos ir grynosios gavėjos – siekia derybose pasiekti daugiau. Derybos kartais sąmoningai nutraukiamos, bet tai nereiškia jų žlugimo.

Galbūt pritrūko informacijos, mes ją galėtume visą pateikti. Bet aš vieno dalyko prašyčiau – bent jau derybų metu susilaikyti įvairius komentuojančius, kad nesusidarytų toks įspūdis, kaip sovietinėse statybose. Vienas kasa tranšėją, penki žiūri ir aiškina, kaip ją reikia kasti“, – Kazlų Rūdoje sakė G. Nausėda.

Sukritikavo Nausėdą

DELFI primena, kad pasisakydama Knygų mugėje Dalia Grybauskaitė sukritikavo G. Nausėdą.

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Europos Sąjungos (ES) biudžeto projekte Lietuvai numatyta beveik 200 mln. eurų kompensacija dėl emigracijos turėtų išlikti, nepaisant to, kaip toliau klostysis derybos. Tai šalies vadovas pareiškė Briuselyje pasibaigus viršūnių susitikimui, kurį valstybių vadovai paliko neradę sutarimo dėl 2021–2027 metų biudžeto.

„Mūsų argumentas dėl depopuliacijos pasiekė Briuselio specialistų ir širdis ir protus, dėl to mes šiandien jau turime beveik 200 mln. eurų daugiau“, – žurnalistams penktadienio vakarą sakė G. Nausėda.

„Manau, kad tas laimėjimas jau niekur nedings, nes jis jau yra implementuotas (įtvirtintas)“, – BNS pridūrė prezidentas. Tačiau tokie teiginiai neįtikino D. Grybauskaitės.

„Aš pasakysiu labai trumpai. Derybos vakar neįvyko, viskas bus iš naujo. Kol nebaigei derėtis, negalima kalbėti apie tarpinius laimėjimus, nes jų gali nelikti. Derybos žlugo, viskas. Vakar derybos žlugo“, – kategoriškai G. Nausėdą įvertino ji.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (305)