Valstybės gynimo taryba padarė sprendimus dėl žvalgybos pajėgų didinimo prie rytinės sienos ir dėl sienos priedangos plano patvirtinimo dar iki NATO viršūnių susitikimo. Šiandien to pakanka. Be jokios abejonės, situaciją stebėsime ir jei reikės sprendimų, juos būtinai priimsime kaip galima greičiau“, – žurnalistams Briuselyje sakė šalies vadovas.

Prezidentas taip pat pažymėjo, kad „Wagner“ samdinių dislokavimas Baltarusijos teritorijoje keičia Lietuvos saugumo situaciją.

„Turint galvoje, kad Baltarusija yra pakankamai nedidelė valstybė, pakeisti planus ir permesti juos (ELTA – „Wagner“ samdinius) prie vakarinių sienų yra tik kelių valandų klausimas“, – pridūrė Lietuvos vadovas.

ELTA primena, kad anksčiau prezidentas G. Nausėda, reaguodamas į Baltarusijoje dislokuotos Rusijos samdinių „Wagner“ keliamą grėsmę, priminė dar neseniai valdančiųjų pastangomis atmestą jo veto, kuriuo buvo siekiama suvienodinti teisines sąlygas tiek Rusijos, tiek ir Baltarusijos pilietybę turintiems asmenims.

Pasak šalies vadovo, dėl to, kad šis veto buvo atmestas, kyla rizika, jog prie Lietuvos sienų gali atsirasti Baltarusijos pilietybę turintys „Wagner“ samdiniai.

Visgi, valdantieji ir dalis opozicijos akcentuoja, kad klaidos veto klausimu Seimas nepadarė. Pasak parlamentarų, priimant šį įstatymą dėl nacionalinių sankcijų Rusijos ir Baltarusijos piliečiams, buvo įvertinta abiejų šalių visuomenių specifika.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)