Tokia situacija susiklostė Pavilnių regioniniame parke, Gražinos gatvėje. Tai yra reto grožio Vilniaus vieta, apsupta miškų ir kalvų. Kad būtų išsaugota ši unikali vieta, statyboms taikomi tam tikri ribojimai. Tačiau kyla įtarimų, kad šiuo atveju jų nebuvo paisoma.

Delfi gavo informacijos, kad dėl Gražinos gatvėje prasidėjusių statybų Vilniaus miesto apylinkės teisme vyksta bylos nagrinėjimas.

Registrų centro duomenimis, sklypas Gražinos gatvėje priklauso Ingridai Jurevičienei. Jo dydis - 0.2300 ha.

Kaip nurodyta Registrų centro Nekilnojamojo turto registro išraše, 2020 m. rugpjūčio 10 dieną savivaldybė išdavė leidimą nugriauti gyvenamąjį namą, ūkinį pastatą ir garažą. Tą pačią dieną išduoti du leidimai naujai statybai. Leista statyti gyvenamąjį namą ir ūkinį pastatą.

Taigi, 2020 m. savivaldybė leido nugriauti tris sklype buvusius senus pastatus ir jų vietoje pastatyti du naujus.

Taip pat dokumentuose nurodyta, kad šis sklypas yra Pavilnių regioniniame parke, patenka į rekreacinio prioriteto zoną.

Be to, išraše pažymima, kad Vilniaus miesto apylinkės teismo 2021-05-27 nutartimi civilinėje byloje taikytos laikinosios apsaugos priemonės - sustabdyti Vilniaus miesto savivaldybės 2020-08-10 leidimo Nr. LSNS-01-200810-00952 galiojimą ir uždrausti jo pagrindu vykdyti statybos darbus iki teismo sprendimo šioje byloje įsiteisėjimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją