Šių metų tendencijos

„Pigu.lt“ atstovo Nerijaus Mikalajūno teigimu, sumos, kurias žmonės išleidžia pirkdami mokyklines prekes, – skirtingos.

„Šiais metais skaičiuojame, kad vidutiniškai krepšelis pas mus yra apie 40 eurų, bet, žinoma, tai labai priklauso nuo tėvelių, kurie išleidžia savo pirmokus į mokyklą. Yra tie, kurie renkasi ir mažesnes išlaidas šioms prekėms, ir yra tie, kurie išleidžia daugiau“, – teigė jis.

Anot jo, įmanoma savo vaikus suruošti į mokyklą ir už mažiau nei 40 eurų.

„Įmanoma ir už 25 eurus, tik, žinoma, reikėtų truputėlį kuklesnes prekes rinktis“, – teigė N. Mikalajūnas.

Mokyklinės prekės

Pasak pašnekovo, šiais metais galima pastebėti, kad krepšelio dydis mokyklinių prekių kontekste pakilo. Taip yra dėl to, kad tėvai vaikams perka kiek brangesnes prekes.

„Jie renkasi geresnes kuprines negu pernai ir, tarkime, geresnius rašiklius negu pernai – tą pastebime. Taip pat, pačios populiariausios prekės yra dvipusiai flomasteriai, kurie yra visiškas hitas tiek šių, tiek praėjusių metų sezono. Šiais metais jie netgi 30 procentų atpigo, kadangi labai padidėjo, lyginant su pernai, konkurencija“, – dalijosi „Pigu.lt“ atstovas.

Anot jo, lietuviai šiais metais mokyklinėms prekėms išleidžia maždaug 15 procentų daugiau negu pernai.

Pradinukų tėvai – aktyviausieji

N. Mikalajūno teigimu, pastebima, kad šiais metais tėveliai gana aktyviai rūpinasi vaikų penalais, kuprinėmis, spalvingais sporto krepšiais ir panašiais dalykais.

„Matome, kad vis dar aktyviausi yra pradinukų tėveliai, nes, matyt, tokia ir savotiška įtampa yra išleidžiant vaiką į mokyklą pirmą kartą, ir toks susikaupimas, tai jau nuo birželio mėnesio matome pradinukų tėvų aktyvumą ir jis tikrai neslūgsta iki šiol“, – teigė jis.

Pasak pašnekovo, vyresnių klasių mokinių tėvai jau yra labiau atsipalaidavę, kadangi mokyklai apsipirkinėja ne pirmą kartą.

Mokyklinių kuprinių pasirinkimas

Anot „Pigu.lt“ atstovo, kuprinė – labai svarbi mokinio inventoriaus dalis, tad ją reikėtų rinktis atsakingai.

„Tai labai susiję ir su mokinio sveikata, tai tikrai šioje vietoje derėtų labai atsakingai pasižiūrėti, kaip ir pataria medikai. Reikia žiūrėti, kad svorio centras nebūtų per žemai, kad būtų nugara lygi, kad būtų pakankama parama nugarai, nes su stuburu reikės visą gyvenimą gyventi“, – teigė N. Mikalajūnas.

Pasak pašnekovo, kuprinių pasirinkimas – labai didelis.

„Šiais metais mes turime virš keturių tūkstančių skirtingų kuprinių ir tikrai asortimentą padidinome dvigubai, lyginant su pernai. Tikrai yra nuo paprasčiausių variantų iki jau super išmanių, su šviečiančiomis LED juostomis, USB pakrovėjais. Tikrai yra platus pasirinkimas kiekvienam skoniui“, – teigė jis.

Tiesa, N. Mikalajūno teigimu, tokia išmani kuprinė gali kainuoti net ir virš 100 eurų.

Pirkėjai jautrūs kainoms

Pasak „Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių ir korporatyvinės atsakomybės vadovės Eglės Krasauskienės, nors prekybos centre „Rimi“ mokyklinėmis prekėmis prekiaujama dar tik antrą savaitę, pasakyti bei apibendrinti, kiek kainuoja toks krepšelis, yra sudėtinga, tačiau jau galima pastebėti ir džiugių tendencijų.

„Pastebime, kad šiuo metu pirkėjai yra išties jautrūs kainoms, jie nuolat ieško įvairių specialių pasiūlymų, nuolaidų, akcijų. Šiemet galime pasidžiaugti, kad, pasinaudodami akcijomis ir įvairiais pasiūlymais, jie gali nusipirkti mokyklinį krepšelį net 15 procentų pigiau negu praėjusiais metais“, – teigė ji.

Pasak „Rimi Lietuva“ atstovės, labiausiai pastebima, kad atpigo rašikliai, įvairūs aksesuarai.

„Galime pasidžiaugti, kad šiemet pirkėjams galime pasiūlyti itin platų asortimentą, tai yra netgi beveik 500 mokyklinių prekių, tad tikrai kiekvienas gali rasti prekių už jam priimtiną kainą“, – teigė E. Krasauskienė.

Visą reportažą galite rasti LNK portale: