Bielinis: Šimonytės atžvilgiu nusistovėjo kritiškas požiūris


Paklaustas apie I. Šimonytės, kaip geriausiai tinkančios eiti premjerės pareigas, reitingą, kuris nuo vasaros krito, L. Bielinis teigė, kad jai tai nėra geras ženklas prieš artėjančius prezidento rinkimus. I. Šimonytė ruošiasi juose dalyvauti kaip konservatorių kandidatė.

„I. Šimonytės, kaip premjerės, reitingas ir prezidentiniai rinkimai turi vieną ir tą patį aspektą – tai yra personalijų problema. Tiek premjeravimas, tiek prezidentiniai rinkimai yra atskirų asmenų, ne struktūrų, ne politinių partijų rinkimai. Visuomenė asmenis įsidėmi geriau, veidus įsimena, charakterius įsimena, ir I. Šimonytės atžvilgiu nusistovėjo gana kritiškas požiūris.

Aš nesakyčiau, kad tai požiūris į ją pačią, kaip į asmenybę, bet greičiausiai jos, kaip asmenybės, veidas labai stipriai papildomas Vyriausybės veikla ir pačios I. Šimonytės atsakomybe toje veikloje. Ir tada išeina taip, kad I. Šimonytė netenka reitingų balų ne todėl, kad ji nesimpatiška, o todėl, kad Vyriausybė visuomenėje neturi to autoriteto, kuris turėtų būti“, – kalbėjo politologas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)