Roko grupės „Bi–2“ muzikantai buvo sulaikyti Tailande dėl, neva, migracijos taisyklių pažeidimo. Dauguma jų turi Rusijos pilietybę, todėl jiems grėsė deportacija ir, greičiausiai, kalėjimas. Ši grupė yra atsisakiusi koncertuoti ten, kur iškelti karą Ukrainoje remiantys plakatai.

Rusijos užsienio reikalų ministerija net yra pareiškusi, kad „Bi–2“ remia terorizmą. Dabar visi šios grupės nariai yra Izraelyje.

 „Bi-2“

V. Denisenko teigė, jog socialiniuose tinkluose buvo matomas disidentų burbulo susirūpinimas dėl šios istorijos.

„Sakyčiau, kad net porą dieną tai buvo viena pagrindinių istorijų, kurios buvo aptarinėjamos. Buvo net renkami parašai, ieškomi būdai padėti sulaikytiems muzikantams.

O kalbant apie kitą burbulą, tai tokie muzikantai jau seniai yra paskelbti išdavikais. Ir ten, suprantama, kitokios reakcijos“, – LNK vidurdienio žiniose kalbėjo V. Denisenko.

Jeigu šios grupės nariai būtų iš Tailando pervežti į Rusiją, matyt, kad būtų rengiamas parodomasis teisminis procesas.

„Jie, ko gero, būtų apkaltinti Rusijos kariuomenės diskreditavimu. Čia toks populiariausias straipsnis Baudžiamojo kodekso, kuris yra naudojamas prieš žmonės, kurie nepalaiko Rusijos karo Ukrainoje.

Būtų bandoma parodyti, kas būna su tais, kurie nepalaiko Kremliaus“, – teigė LNK vidurdienio žinių pašnekovas.

Rusija

Jis svarstė, jog toks elgesys gali signalizuoti ir tam tikrą Kremliaus baimę.

„Mes kalbame apie labai populiarius atlikėjus, atlikėjus, kuriuos tikrai galima pavadinti influenceriais. Jų populiarumas, jeigu mes kalbame apie Rusiją, yra milijonai žmonių. Mes žinome, kad populiarūs atlikėjai turi tam tikras galias daryti poveikį savo gerbėjams.

Ir, ko gero, nemažai daliai gerbėjų tų atlikėjų pozicija yra svarbi. Manau, kad Kremlius gali bijoti tos minkštosios galios, kuri gali eiti iš tų atlikėjų“, – svarstė pašnekovas V. Denisenko.

Visą LNK vidurdienio žinių pokalbį su V. Denisenko žiūrėkite čia: