Skelbiama, kad ministrai aptarė iki šiol Lietuvos suteiktą paramą Ukrainai, siekiančią beveik pusę milijardo eurų. Taip pat kalbėta apie tolesnius svarbiausius Ukrainos poreikius atremiant Rusijos agresiją.

Ramšteino formato susitikime A. Anušauskas pažymėjo buriamos Ukrainos išminavimo koalicijos svarbą, o atskirai apie ją bendravo su Kroatijos gynybos ministru Mario Banožičiumi. Aptartos Lietuvos ir Kroatijos galimybės bendradarbiauti.

„Dirbame prie išminavimo koalicijos kūrimo. Raginu dar neapsisprendusias šalis jungtis prie koalicijos prisidedant mokymais, įranga arba finansiniais įnašais“, – sakė ministras, akcentuodamas, kad Lietuva toliau bus nuosekli ir rems Ukrainą iki pat pergalės.

A. Anušauskas sąjungininkams taip pat pristatė naujausią Lietuvos karinės paramos paketą. Ministras pranešė, kad jį sudarys detonavimo sistemos, jūriniai stebėjimo radarai ir prieštankinio granatsvaidžio „Carl Gustaf“ amunicija. Be to, jau nuo šio mėnesio Lietuvoje bus remontuojami Ukrainai skirti „Leopard“ tankai.

Ramšteino formato susitikimo metu Lietuva pasirašė Ketinimų deklaraciją remiant kuriamą IT paramos Ukrainai koaliciją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją