Tiesa, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija tai aiškina kiek kitaip. Ministerijos atstovai Delfi teigė dėl šios situacijos prieš keletą dienų sulaukę skundo, o mokyklos administracija ministerijai pažadėjo, kad darbo sutartis su merės vyru bus nutraukta.

Nemano, kad turi teisintis

Apie naujosios merės sutuoktinio darbovietę neseniai paskelbė Zarasų aktualijas aprašantis feisbuko puslapis „Sėlių aikštė“.

N. Guobienė Zarasų profesinei mokyklai iki išrinkimo vadovavo apie dešimtmetį.

Jai tapus mere, laikinąja profesinės mokyklos vadove buvo paskirta direktorės pavaduotojos infrastruktūrai pareigas ėjusi, su Liberalų sąjūdžiu į tarybą išrinkta Miglė Jankauskienė, o į atsilaisvinusią šios vietą buvo priimtas merės sutuoktinis, Liberalų sąjūdžio Zarasų skyriaus pirmininkas V. Guobys, kandidatuodamas į tarybą nurodęs esąs pensininkas.

„Tai kad rytoj jam paskutinė diena, tai ką jūs norėtumėt sužinoti?“, – išklausiusi Delfi klausimą apie V. Guobio įdarbinimą, ketvirtadienį sakė M. Jankauskienė.

Mokyklos vadovė teigė pati dirbanti laikinai, o Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, kurios žinioje yra ši mokslo įstaiga, po kurio laiko paskelbs konkursą, kurio metu bus rastas nuolatinis vadovas.

„Aš perėjau į kitas pareigas ir nebuvo kas laikinai prižiūrėtų ūkinę dalį, jis puikiai atitinka visus reikalavimus: turi išsilavinimą, vadovavimo patirtį, viską ko reikia, ir buvo laikinai priimtas šiai savaitei“, – aiškino ji.

Paklausta, ar verta buvo kad ir trumpam darbinti merės vyrą, kai visus juos sieja partinė priklausomybė, M. Jankauskienė teigė neturinti ką pasakyti, nes, jos nuomone, ji viską paaiškino.

„Nemanau, kad turėčiau teisintis, nes tikrai viskas buvo... Nežinau – ir laikinai, ir konkursas bus paskelbtas, nežinau, ką galėčiau dar paaiškinti“, – kalbėjo ji.

Delfi teiravosi, kas po savaitės darbo pakeis V. Guobį, tačiau laikinoji mokyklos direktorė teigė „nemananti, ar dabar turėtų viską pasakoti“.

Vėliau ji patvirtino, kad žmogus, kuris po penktadienio pakeis V. Guobį laikinojo direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai pareigose, jau numatytas.

Sutiko padėti iš geros dūšios

Pats Pats Liberalų sąjūdžio Zarasų skyriaus pirmininkas ir rajono tarybos narys V. Guobys Delfi taip pat teigė, kad jo darbas šioje mokykloje buvo numatytas tik savaitei, o konkurso į pareigas nebuvo.

Pasak politiko, konkurso nebuvo, nes po to, kai bus rastas nuolatinis mokyklos vadovas, į pavaduotojos infrastruktūrai pareigas gali grįžti M. Jankauskienė.

„Sutikau padėti pereinamajam laikotarpiui. Sudarėme terminuotą sutartį nuo pirmadienio iki penktadienio. Tai nežinau, kas čia blogai ir kas čia pažeista yra“, – paaiškino jis.

Anot politiko, jo pagalbos reikėjo tam, kad ūkio dalis neliktų visiškai be priežiūros.

Politiko teigimu, jo laikinoji sutartis pradėjo galioti balandžio 17 dieną, o balandžio 21-oji, penktadienis, bus paskutinė darbo diena.

„Su tokia sąlyga ir sutikau (kad ne ilgiau – aut.). Man darbo tikrai nereikia, aš jau 42 metus darbo stažo turiu, „dirbu“ vadinamoje Sodros įmonėje dabar, esu senjoras, ir tik iš geros dūšios, kad direktorei nesukrauti ant pečių, savaitei sutikau“, – kalbėjo jis.

V. Guobys taip pat patvirtino, kad jam išėjus į laikinojo direktoriaus pavaduotojo pareigas jau numatytas kitas žmogus.

Merė: jis sutiko trupam padėti

Zarasų rajono merė N. Guobienė, paklausta, ar ši situacija negali kelti abejonių dėl skaidrumo, Delfi pasakojo, kad laikinai mokyklos direktorės pareigas pradėjusi eiti M. Jankauskienė ieškojo, kas iš mokyklos darbuotojų trims mėnesiams sutiktų eiti šias pareigas, bet tokių neatsirado.

Per tris mėnesius Švietimo, mokslo ir sporto ministerija turėtų mokyklai surasti nuolatinį vadovą.

„Tada ji, kadangi jos tėvai pažįsta, dirbę, (V. Guobio - aut.) paprašė pagalbos, kad padėtų laikotarpiui trumpam, kelioms dienoms, nes ten vyksta daug darbų – ir viešbutį įrenginėja ir atnaujinami dušai. Na, ji ir paprašė, ar gali kažkiek padėti, nors trumpai. Jis juk nedirba jau ir neplanavo eiti į darbą. Kaip ir sakote, kadangi esame vienos partijos – padėkite, nepalikite manęs, o po to ji sakė, kad gal per laiką ką nors prikalbins“, – pasakojo merė.

Ji pabrėžė, kad šioje situacijoje nėra nieko savanaudiško, o V. Guobys tik sutiko padėti, kol laikinoji vadovė susidėlios darbus.

Savivaldybės vadovė įsitikinusi, kad šią informaciją feisbuko puslapyje paviešino politiniai oponentai, bet partijos, kuriai jie priklauso, neįvardijo.

Ministerija: sulaukėme skundo

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, atsakydama į Delfi klausimą, ar iš tiesų su V. Guobiu buvo sudaryta tik laikina darbo sutartis, aiškino prieš keletą dienų sulaukusi skundo apie šią situaciją.

„Kreipėmės į profesinę mokyklą. Profesinės mokyklos administracija informavo, jog darbo sutartis su V. Guobiu artimiausiu metu bus nutraukta“, – teigiama ministerijos atsakyme.

Konkursus profesinio mokymo įstaigų darbuotojų pareigoms užimti organizuoja pačios profesinio mokymo įstaigos, tuo metu ministerija rengia tik švietimo įstaigų, kurios priklauso ministerijai, vadovų konkursus.

Anot ministerijos, konkursas Zarasų profesinės mokyklos direktoriaus pareigoms eiti bus skelbiamas artimiausiu metu, jo data dar tikslinama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)