Vilniuje, Ceikinių g. 2, sostinės mero Remigijaus Šimašiaus naujoji partnerė Gilma Teodora Gylytė projektuoja biurų ir viešbučių pastatus. Tiesa, kartu su ja projektavimo darbus atlieka ir UAB „DO Architects“ vadovė, architektė Sabina Daugėlienė. Abi jos yra šios architektūros įmonės savininkės.

Vis dėlto Delfi išsiaiškino, kad šiam vystytojui buvo pritaikyta išimtis ir jis galėjo projektavimo įmonę su konkrečiais architektais pasirinkti be projektavimo konkurso. Tačiau toks konkursas pagal Architektūros įstatymą buvo privalomas. Privalomas jis būtų ir pagal šių metų balandį Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimą „Dėl Vilniaus miesto savivaldybės teritorijoje projektuojamų objektų, kurių architektūrinėms idėjoms įvertinti privaloma skelbti projektų konkursus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (182)