Specialioje „Delfi“ laidoje „Rinkimai 2023“ A. Vaitkus sakė, kad vienas pirmųjų jo, kaip naujai išrinkto mero, darbų – koalicijos suformavimas.

„Turbūt bet kuris vadybą išmanantis žmogus žino, kad svarbiausias darbas po koalicijos suformavimo bus pokalbis su savivaldybės administracijos darbuotojais, išsiaiškinant, kokios vertybės, ko nauja koalicija norėtų pasiekti mūsų mieste. Aišku, reikės peržiūrėti visą finansų paketą: tiek biudžetą, tiek strateginį planą“, – vardijo būsimus darbus A. Vaitkus.

Naujai išrinktas Klaipėdos meras, kalbėdamas apie galimybę sudaryti koaliciją su konservatoriais, sakė: „Jie tolsta nuo bendrų vertybių skalės: to, kas aktualu mūsų komitetui, ir to, kas aktualu politinėms jėgoms, vadovaujančioms tiek ponui Remigijui Žemaitaičiui, tiek Ligitai Girskienei. Bet politikoje jau išmokau prieš 4 metus, kad niekada negalima sakyti niekada“.

Audrius Petrošius

Kas ir kokias pareigas užims Klaipėdos savivaldybėje, anot A. Vaitkaus, bus galima atsakyti kitą savaitę, suformavus koaliciją.

Paklaustas, kaip spręs vis iškylančius Klaipėdos uosto ir miesto nesutarimus įvairiais klausimais, A. Vaitkus, buvęs Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius, rinkimuose gavęs ne mažą verslininkų paramą, sakė: „Manau, kad blogas palikimas mūsų mieste prieš rinkimus priešinti tuos pačius klaipėdiečius su tais, kurie pagal savo profesiją dirba uoste. Aišku, tai buvo galbūt ne pats gražiausias būdas priešrinkiminiame periode tokiu būdu nukreipti žmonių dėmesį nuo problemų, kurios yra mieste. Ir manau, kad šiuo metu Klaipėdoje veikiančios dvi didelės verslo struktūros – tiek Laisvoji ekonominė zona, tiek uostas – yra verti kitokio miesto valdžios požiūrio.

Apskritai reikia kiek galima daugiau žmones vienyti. Aš pasakysiu, kad Klaipėdoje šiais metais yra didelis įvykis – 100 metų, kaip Klaipėdos kraštas yra sujungtas su Didžiąja Lietuva. Man tai yra vienybės simbolis. Aš, vadovaudamasis tuo simboliu, matau darbą tiek koalicijoje, tiek su politiniais oponentais, tiek su esančiais daugumoje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)