Statybos inspektoriai prieš savaitę nusprendė skubiai stabdyti L.Karaliaus draugės Gintarės Gurevičiūtės vykdomus darbus būsimojoje vegetariškų patiekalų kavinėje „Shiva Chill Bar”. Jų pagalbos paprašę paveldosaugininkai įsitikino, jog toje vietoje užregistruotoms gynybinės sienos vartų liekanoms po žeme iškilo realus pavojus.

Sostinėje esančios Klaipėdos gatvės gyventojai pranešė, kad rūsiuose kažkas griaunama, tačiau specialistai į vidų pakliūti negali. Statybų ar rekonstrukcijos projekto nėra – taigi jie nežino, kas ten vyksta. Tačiau ir statybos inspektorei Jolantai Lakštauskienei nepavyko pakliūti į remontuojamas vegetarų kavinės patalpas. Dvi dienas iš eilės G.Gurevičiūtės interesams atstovaujantis L.Karalius informuodavo pareigūnę, kad neužsiveda jo automobilis, tad sutartu laiku jie atvykti negalėsią.

Paveldosaugininkus labiausiai apstulbino rezoliucija, kurią G.Gurevičiūtė užrašė ant jų reikalavimo stabdyti jos vykdomus statybos darbus. Būsimo restorano savininkė ant valstybės institucijos dokumento parašė nesutinkanti su pareigūnų reikalavimais ir darbų nestabdysianti. „Jei nesutinki su valdžios atstovo sprendimu – kreipkis į teismą. Net jei mes neteisūs, statybas reikia nutraukti. Mes atsakysime, jei suklydome”, – apstulbo paminklosaugininkai.

Verslininkė G.Gurevičiūtė savo ruožtu paaiškino „Lietuvos rytui”, kodėl atsisakė vykdyti paminklosaugininkų reikalavimus ir stabdyti kavinės įrengimo darbus. Jos žiniomis, gynybinė siena yra toliau nuo šio pastato.
„Kad objektas būtų laikomas kultūros paveldo vertybe, jis privalo būti įtrauktas į saugomų objektų registrą”, – tikino G.Gurevičiūtė.

Tuo remdamasi verslininkė savarankiškai nustatė, kad pagal Statybų įstatymą jos nuomojamų patalpų remonto nereikia derinti su paveldosaugininkais ir rašytiniai pritarimai projektui neprivalomi. Šiuo adresu gynybinės sienos vartų liekanos įrašytos į valstybės saugomo paveldo registrą kaip kompleksą sudarantis objektas.