„Primename, kad pirmadienį, rugsėjo 12 d., nuo 8 iki 10 valandos bus sprogdinamos Nacionalinio stadiono konstrukcijos. Panaudoti sprogmenis buvo pasirinkta siekiant pagreitinti senų konstrukcijų griovimą ir laiku paruošti teritoriją naujoms statyboms. Teritorija bus saugoma.

Sprogimų garsas – duslus ir trumpas, tad tikėtina, kad toliau esančių daugiabučių gyventojai jo visai negirdės. Tačiau artimiausių stadiono kaimynų prašome neišsigąsti ir pasidalinti informacija su aplinkiniais gyventojais“, – taip sekmadienį buvo informuojami gyventojai Vilniaus miesto savivaldybės feisbuko profilyje.

Po šiuo informaciniu pranešimu gyventojai dalijosi nuotraukomis iš greta Nacionalinio stadiono esančiais gyvenamaisiais pastatais ir klausė – ar normalu, kad nuolaužos pataiko į gyvenamus namus.

Anot vilnietės Violetos, kuri sutiko įvykio nuotraukomis pasidalinti ir su Delfi, nukentėjo ir kaimyninis pastatas Siesikų gatvėje.

Vilniaus miesto savivaldybės atstovai skubėjo informuoti, kad darbai šiuo metu sustabdyti ir atliekama ekspertizė.

„Apgailestaujame dėl gyventojų patirtų nuostolių – žala bus kompensuota draudimo. Gyventojai, kurie nukentėjo ar pastebėjo nuolaužas, turėtų kreiptis į Vilniaus miesto savivaldybę elektroniniu paštu ar kitu patogiu būdu“, – teigiama pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)