„Mūsų paskaičiavimais, teoriniais ar praktiniais, 300 metrų nuskristi – to tikrai negali būti. Galų gale, turėjo pakilti ir smėlis, ir žvyras, ir visi kiti akmenys. Negali būti krūvoje vienas akmuo, kuris nuskrido ten kažkur. Tai labiau skamba kaip kažkoks mistinis dalykas nei realus“, – „Info TV“ komentavo bendrovės „Detonas“ direktorius Vaidas Zubavičius.

Tiesa, bendrovė, pasak jo, vis tiek aiškinasi, iš kur atsirado „mistinis akmenukas“ ir pataikė į gyvenamąjį namą.

„Darbai nebuvo stabdomi, tiesiog galbūt suspenduota – taip pavadinčiau – [siekiant] įsigilinti į situaciją. Negali atmesti jokių. Vis tik darbai yra tam tikro pavojingumo lygio, negali nereaguoti į tokio pobūdžio pranešimus, ar kitokio. Faktas, kad atsižvelgėm į tai, peržiūrėjom papildomai, kaip galima dar saugumo klausimus spręsti, ar padidinti, ir dabar svarbiausia išsiaiškinti, iš kur tas mistinis akmenukas atskrido“, – komentavo vadovas.

Stadiono griovėjai tikino, kad darbus vykdo užtikrindami visą saugumą, todėl aplinkiniai pastatai, anot jų, tikrai negali būti apgadinti.

Vis dėlto apie galimą betono luitų lietų aplinkinių rajonų gyventojų savivaldybė ir seniūnija nebuvo įspėjusi – tik informavo, kad ketina detonuoti betoną.

Savivaldybė savo ruožtu nurodė, jog nėra gavusi jokių oficialių skundų dėl apgadintų pastatų, o jei taip ir įvyko, paragino kreiptis į draudėjus.

Visas LNK reportažas apie tai – čia: