Įtariama, kad NMA darbuotojas su dviem vienas su kitu nesusijusiais fiziniais asmenimis, iš kurių vienas – Nacionalinės žemės tarnybos darbuotojas, tiesiogiai susitarė, kad pasinaudodamas savo tarnybine padėtimi, įgaliojimais ir pažintimis, paveiks NMA darbuotojus, jog šie priimtų palankius sprendimus dėl NMA administruojamos paramos žemės ūkio veiklai vykdyti skyrimo tiems asmenims, o šie jam sumokės dalį tos paramos pinigų, t. y. duos kyšius.

Įtarimai pagal BK 226 str. (Prekyba poveikiu) pareikšti 4 asmenims. Jiems skirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti su prokuroro paskirtais kitokio pobūdžio įpareigojimais. NMA darbuotojas nušalintas nuo pareigų 6 mėnesiams.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Į STT pradėtą tyrimą sureagavo K. Navickas

STT pranešus apie pradedamą tyrimą NMA, į tai sureagavo ir žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas. Jo teigimu, įstaigoje artimiausiu metu bus imtasi korupcijos prevencijos priemonių.

„Skaidrumas yra viena iš kertinių mano, kaip ministro, ir žemės ūkio politikos vertybių. Iki šiol buvo įgyvendinta ne viena antikorupcinė priemonė ne tik ministerijoje, bet ir jai pavaldžiose įstaigose.

Ir toliau dėsime visas pastangas bei imsimės papildomų priemonių, kad panašios situacijos nepasikartotų. Neabejoju, kad tyrimo metu į visus kylančius klausimus bus atsakyta“, – pranešime cituojamas K. Navickas.

Kaip pranešė Žemės ūkio ministerija, įstaigoje taip pat pradėtas vidinis tyrimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją