Tačiau Baltarusijos žiniasklaidoje skelbiama, kad vienas iš sulaikytųjų gali būti Baltarusijos Tardymo komiteto – pagrindinės kaimyninės šalies teisėsaugos institucijos – aukštas pareigūnas.

Prokuratūra šios informacijos kol kas nei patvirtina, nei paneigia.

„Belaruskaja pravda“ savo svetainėje skelbia Lietuvos prokurorų pranešimą apie Medininkuose sekmadienį sulaikytą baltarusių sutuoktinių porą, kurios automobilyje aptikta kelios dešimtys 9 mm kalibro šovinių. Prokuratūra skelbė, kad sulaikyto vyriškio inicialai – D. K.

Baltarusijos portalas, remdamasis savais šaltiniais, tvirtina, kad D. K. – tai Tardymo komiteto Minsko valdybos viršininkas Dmitrijus Konoplianikas. Baltarusijos teisėsaugos institucija oficialiai nepatvirtino, kad sulaikytas jos pareigūnas – „Belaruskaja pravda“ skelbia, esą komitetas nurodė, kad D. Konoplianikas pastarąją savaitę atostogauja.

Tyrimą dėl incidento Medininkuose kuruojančios Vilniaus apygardos prokuratūros vadovas Ramutis Jancevičius DELFI teigė negalįs nei patvirtinti, nei paneigti, kad sulaikytas Baltarusijos pareigūnas.

„Kol kas nekomentuojame šitos informacijos“, - sakė R. Jancevičius.

Kiek daugiau DELFI papasakojo Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vadovė Elena Martinonienė.

„Asmuo buvo sulaikytas po to, kai jo vairuotame automobilyje buvo rasti šoviniai. Tikrinama visa informacija, ir labai kruopščiai. Tam, kad galėtume kažką pateikti kaip faktą, reikia laiko“, - kalbėjo E. Martinonienė.

„Jie privačiai važiavo – bent jau taip buvo pristatyta“, - pridūrė E. Martinonienė.

Prokuratūra taip pat pranešė, kad jau pirmadienį, kitą dieną po sulaikymo, buvo patenkintas Baltarusijos ambasados prašymas susitikti su sulaikytuoju D. K. ir jo sutuoktine.