Pasak TILS, valdančioji koalicija paskelbė beveik keturis kartus daugiau susitikimų (516 susitikimus) negu Seimo opozicija (140 susitikimus).

Daugiausiai susitikimų 2023 m. pavasario sesijos metu deklaravusių parlamentarų penketas išliko toks pats, kaip ir 2022 m: Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narė Jurgita Šiugždinienė paskelbė 46 susitikimus, Liberalų sąjūdžio frakcijos narys, aplinkos ministras Simonas Gentvilas – 42 susitikimus, socialinės apsaugos ir darbo ministrė konservatorė Monika Navickienė – 41 susitikimą, Laisvės frakcijos narė, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė – 39 susitikimus, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen – 36.

Aktyviausiai apie pokalbius su lobistais pranešė Laisvės frakcijos nariai. Visi 11 šios frakcijos narių deklaravo mažiausiai po vieną susitikimą su interesų grupių atstovais, iš viso – 176 susitikimus. Liberalų sąjūdžio frakcijoje susitikimus skelbė aštuoni politikai iš 12 – iš viso 70 susitikimų.

Bent po vieną vieną susitikimą paskelbė 9 iš 16 Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ narių – jie paviešino 73 susitikimus. 6 iš 13 Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos narių deklaravo 29 susitikimus, 21 iš 51 Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nario – 270 susitikimų, 8 iš 20 Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narių – 38 susitikimus, 1 iš 12 Mišrios Seimo narių grupės narių – 2 susitikimus su interesų grupių atstovais ir registruotais lobistais.

Darbo partijos frakcijos nariai nepaskelbė apie susitikimus.

„Skaidrus interesų grupių dalyvavimas sprendimų priėmime yra svarbi įstatymų rengimo, tobulinimo dalis. Vis dėlto šiuo metu beveik pusė aktyviausiai teisės aktų projektus inicijuojančių Seimo narių bei daugiau nei pusė frakcijų seniūnų neviešina tokių susitikimų“, – sakė „Transparency International“ Lietuvos skyriaus iniciatyvų vadovė Ieva Dunčikaitė.

Daugiausiai susitikimų – 185, įvyko su verslininkais ir verslo asociacijomis 169 susitikimai buvo su nevyriausybinių ir kitų ne pelno siekiančių organizacijų atstovais.

TILS nurodo, kad skaičiuoti kovo 10–rugpjūčio 16 dienomis oficialiuose darbo kalendoriuose paskelbti Seimo narių susitikimai.

Prievolė politikams deklaruoti apie jų atžvilgiu vykdytą lobistinę veiklą yra įtvirtinta Lobistinės veiklos įstatyme.