Kraupų vaizdą pamatė ir į pagalbą puolė Nerimi plaukę baidarininkai. Jie dar spėjo ištraukti vyresniąją, bet jos gyvybė užgeso ant medikų rankų. Pati motina irgi ištraukta iš vandens – ji nenukentėjo. Anot liudininkų, tragedijos vietoje ji elgėsi neadekvačiai. Pareigūnai jau prakalbo apie kraupius įtarimus nuskendusių mažylių mamai.

Neries pakrantėje Vilniuje pareigūnas saugo prie vandens likusius suaugusiojo sportbačius ir vaikiškas basutes. Tai gali būti vieni iš baisaus nusikaltimo įkalčių. Kitas policininkas už kelių šimtų metrų greitosios automobilyje saugo moterį.

Pirminiais duomenimis, motina bandė skandintis kartu su dviem savo vaikais.

Dvi mažametės mergaitės iš vandens ištrauktos negyvos, pati moteris nenukentėjo.

„Kol kas pagrindinė versija yra tokia, kad moteris bandė nusiskandinti ir nuskandinti savo du mažamečius vaikus“, – LNK policijos departamento komunikacijos vadovas Ramūnas Matonis.

Galimai motinos nuskandintos sesutės ne per seniausiai išvydo pasaulį. Vienai – dveji metai, kitai mergaitei nebuvo nei metų, tai pernai gimęs kūdikis.

„Viena mergaitė yra 2020 metų gimimo, kita – 2022 metų gimimo“, – sakė policijos atstovas.

Ši tragedija įvyko maudynėms nepritaikytoje pakelės pakrantėje, kitoje pusėje – Valakampių paplūdimiai.

Vilniaus apskrities policijos budėtojai informavo, kad tragediją pamatė Nerimi plaukę baidarininkai, jie pastebėjo vandenyje su vaikais besiblaškančią moterį, priplaukė ir sugebėjo ištraukti vyresnę, dvimetę mergaitę.

Bet atvykę medikai jos atgaivinti jau negalėjo.

„Pirmą vaikutį ištraukė pašaliniai, kaip suprantam, baidarininkai. Jie pastebėjo, kad kažkas negerai. Tai va, jau žmonės pasistengė, deja, tik kad tos pastangos niekuo nepadėjo. Medikai nesugebėjo atgaivinti vaikučio. O antrą surado jau gerokai toliau jau, srovės nuneštą“, – LNK žinioms pasakojo Vilniaus AVPK budėtojų skyriaus darbuotojas.

Antra, metų neturėjusi mergaitė iš vandens ištraukta po daugiau nei valandos, medikai taip pat konstatavo mirtį.

Vien pradinė informacija apie skęstančių vaikų amžių privertė dvejoti, ar tai yra nelaimingas atsitikimas. Ir iš atvykusių gausių policijos pajėgų buvo panašu, kad tiriama ne šiaip nelaimė.

Pareigūnai kruopščiai apžiūri, fotografuoja visą pakrantę.

„Vandenyje taip pat buvo rasta tų vaikų motina, kuri buvo ištraukta iš vandens. Ir ji, pirminiais duomenimis, nenukentėjo“, – tikino policijos atstovas R. Matonis.

Įvykio vietoje buvę liudininkai sako, kad moteris elgėsi neadekvačiai, negalėjo paaiškinti, ką čia veikia. Vėliau, jau patekusi medikų globon, greitosios mašinoje sėdėjo jau ramiau.

Pirmadienio rytą išplatina policijos suvestinė nurodo, kad dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia:

Pagalbos telefonai:
Psichologinės pagalbos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
Jaunimo linija Budi savanoriai konsultantai 8 800 28888 I-VII, visą parą
Vaikų linija Budi savanoriai konsultantai, profesionalai 116 111 I-VII, 11:00 - 23:00
Linija Doverija (rusų kalba paaugliams ir jaunimui) Emocinę paramą teikia: savanoriai moksleiviai 8 800 77277 II–VI, 16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai 8 800 66366 I-VII, visą parą
Vilties linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos specialistai 116 123 I-VII, visą parą
Krizių įveikimo centras Konsultacijos teikiamos per Skype arba atvykus į Krizių įveikimo centrą (Antakalnio g. 97, Vilnius, http://www.krizesiveikimas.lt) 8 640 51555 I-V 16.00–20.00, VI 12.00–16.00
Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.
„Sidabrinė linija“ – draugystės pokalbiai, emocinė ir informacinė pagalba vyresnio amžiaus žmonėms. Budi profesionalūs konsultantai 8 80080020 www.sidabrinelinija.lt pasikalbekime@sidabrinelinija.lt I-V 8.00-22.00, VI-VII 11.00-19.00
Emocinė parama internetu
„Vaikų linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.lt Atsako per 36val.
„Jaunimo linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: https://jaunimolinija.lt/lt/pagalba/pagalba-pokalbiais-internetu/ Pokalbiai internetu (angl.chat) Kasdien nuo 18 iki 24 val. Emocinė parama elektroniniais laiškais "Jaunimo linijoje" neteikiama
„Vilties linija“ Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.com Atsako per 3 darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“ Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt Atsako per 3 darbo dienas
Psichologinės konsultacijos Rašyti el. paštu: psyvirtual@psyvirtual.lt.Daugiau informacijos svetainėje: http://www.psyvirtual.lt Atsako per 2 darbo dienas
Pagalba nusižudžiusių artimiesiems Rašyti el. paštu: laukiam@artimiems.lt Atsako per 2-3 darbo dienas
Krizių įveikimo centre (Antakalnio g. 97, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Messenger ar Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val. Visa papildoma informacija – puslapyje www.krizesiveikimas.lt. Pagalba nusižudžiusių artimiesiems: savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt Vaikų ir paauglių krizių intervencijjos skyrius. Veikia visą parą. (8-5) 275 75 64.