„Laikausi pozicijos, kad visa įsigyta įranga yra naudojama parlamentinei veiklai“, – pirmadienio vakarą feisbuke patikino M. Matijošaitis.

„Pats kreipsiuosi į Etikos ir procedūrų komisiją Seime ir prašysiu dar kartą įvertinti mano visų anksčiau įsigytų darbo priemonių tikslingumą pagal Seimo parlamentinių lėšų aprašą. Už tai, kas bus įvertinta kaip netikslinga įranga, grąžinsiu tam išleistas lėšas“, – pridūrė „laisvietis“.

Pasak politiko, po kadencijos parlamente visą pirktą įrangą jis paliks Seimo nuosavybei.

„Įsipareigoju pasibaigus kadencijai per trejus metus visą pirktą ir darbui naudotą įrangą palikti Seimo nuosavybei“, – teigė M. Matijošaitis.

„Laisviečiai“ kol kas neketina imtis kokių nors veiksmų dėl parlamentaro Mariaus Matijošaičio išlaidų įvairiai kompiuterinei įrangai ir garso aparatūrai. Pasak Laisvės frakcijos parlamente seniūno Vytauto Mitalo, visų pirma norima sulaukti Seimo Etikos ir procedūrų komisijos išvados.

„Jis pasakė, kad kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, kuri galės įvertinti, ar buvo atitikimų, ar jų nebuvo. Tai, manau, kad logiški tie žingsniai ir tik jis pats, kartu su komisijos sprendimu, galės atsakyti, kaip ten ta įranga buvo naudojama, kam ji buvo naudojama ir kiek jis jos turėjo“, – Eltai teigė V. Mitalas.

„Tai aš manau, kad būtų tikslinga sulaukti komisijos išvadų, nes aš pats į kolegų išlaidų suvestines nėjau, tai nežinau nieko daugiau negu perskaičiau viešojoje erdvėje. Tai tegu Etikos komisija ir pažiūri“, – pridūrė jis.

Politikas akcentuoja, kad būtent nuo Seimo etikos sargų išvados ir priklausys, ar prireiks imtis kokių nors kitų žingsnių M. Matijošaičio atžvilgiu.

„Tai priklausys nuo to, kokios bus išvados ir priklausys nuo to, ką pats M. Matijošaitis ketins su tuo daryti. Tai palauksime ir pamatysime“, – sakė Laisvės frakcijos seniūnas.

Iniciatyvai „Skaidrinam“ pasiekus Seimą, visuomenininkas Andrius Tapinas pirmadienį paskelbė, kad Laisvės partijos narys Marius Matijošaitis iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų pirko įvairios kompiuterinės įrangos ir garso aparatūros. Be to, patikrintos ataskaitos atskleidė, kad „laisvietis“ kas mėnesį papildomai įrangos nuomai išleisdavo beveik 500 eurų.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę A. Tapinui paskelbus, jog iniciatyva „Skaidrinam“ keliasi į Seimą, energetikos ministras, parlamentaras Dainius Kreivys Seimo kanceliarijai grąžino nuo 2021 m. gautas parlamentines lėšas.

Pernai pavasarį A. Tapinui inicijavus savivaldos politikų lėšų įsisavinimo tyrimą „Skaidrinam“ ir dėl to kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių.

STT jau yra pradėjusi ikiteisminius tyrimus dėl Vilniaus miesto, Kauno miesto, Šiaulių miesto, Kauno rajono, Neringos, Mažeikių, Šilutės, Pagėgių, Ignalinos, Jonavos, Lazdijų, Alytaus, Marijampolės, Ukmergės, Pasvalio, Prienų rajonų bei Kretingos, Utenos ir Birštono, Panevėžio, Telšių, Radviliškio, Joniškio savivaldybių.

Iš 19 pradėtų tyrimų įtarimai dėl skaidrumo panaudojant savivaldybių tarybų nariams skirtas lėšas pareikšti Jonavos merui Mindaugui Sinkevičiui, buvusiam Alytaus merui Algirdui Vrubliauskui bei buvusiam Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariui Sergejui Dmitrijevui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)