Pradėjome geriau gyventi, tikime tik savo jėgomis...

„Rusai gyvena informaciniame burbule, kuris mums, lietuviams – sunkiai įsivaizduojamas“, – ne kartą teko girdėti draugų ar giminių Rusijoje turinčių Lietuvos gyventojų vertinimus.

Kad tai yra tiesa, galima įsitikinti paklausius, ką Maskvos gyventojai Laisvės radijo žurnalistams atsako į klausimą, ar pablogėjo padėtis Rusijoje ir pasaulyje.

„Reikia truputį palaukti, manau, kad viskas bus gerai“, „nieko savo nėra, tai ir svetimo dabar nebus“, „viskas nuostabu: virš galvos – švarus dangus, o aplinkui – laimingi žmonės“, – tai tik keli epizodai ir Laisvės radijo „Twitter“ paskyroje skelbiamos maskviečių apklausos.

„Nepablogėjo, o tiktai pagerėjo. Pradėjome geriau gyventi, tikime tik savo jėgomis. Tam iš esmės mes turime viską: žemę, išteklius. Man atrodo, kad tik pasaulis pradėjo blogiau gyventi“, – kalbėjo pusamžis maskvietis.

Jam pritarė ir kitas pašnekovas, manantis, kad gyvenimas Rusijai pradėjus karą Ukrainoje tapo geresniu.

„Priešingai, Rusija tapo geresne. Pirmiausia, pasaulyje giname savo politinius įsitikinimus, pasaulyje atsirado daugiapoliškumas, ne vien tik amerikiečiai nurodinėja visam pasauliui, ką reikia daryti“, – kalbėjo maskvietis.

Pasaulis tapo daugiapoliškas

„Aš manau, jog Rusijos padėtis pasaulyje pagerėjo. Todėl, kad Rusija – drąsi ir tauri šalis, kuri gina tiesą. Manau, kad ir Vakaruose tai ėmė suprasti“, – kalbėjo garbaus amžiaus rusas.

Maskvos gatvėse sutiktas jaunuolis taip pat aiškino, kad jo nuomone Rusijos padėtis nėra pablogėjusi.

„Yra tam tikrų poslinkių, bet jie labai maži. Jeigu žvelgti į visą situaciją, mes judame teisinga linkme“, – kalbėjo jaunuolis.

Žurnalistų kalbinta moteris pradžioje sakė, kad niekas nepablogėjo, tik po to pripažino, jog esama šiokių tokių sunkumų.

„Manau, kad truputį reikia palaukti, nes esama ir sunkumų. Tiesiog reikia palaukti, tikiu, kad pas mus bus viskas gerai“, – vylėsi pašnekovė.

Maskva

Džiaugiasi laisve ir dvasingumu

Impozantiškos išvaizdos maskvietis džiaugėsi galintis gyventi pačioje nuostabiausioje pasaulio šalyje.

„Man atrodo, jog viskas gerai ir mes gyvename pačioje geriausioje pasaulio šalyje ir ateityje bus tik geriau. Reikia užpakalį nuo sofos pakelti ir pradėti dirbti. Pas mus dabar – visiška laisvė, atvėrė visus kelius verslui. Štai, mes rūbus siuvame, kodėl gi ne?

Turime didžiulę ir turtingą kultūrą, kam mums Vakarai ir visi kiti dalykai? Reikia savo turėti, grįžti prie ištakų“, – savo šalimi džiaugėsi rusas.

Jaunas vaikinas minėjo, kad Rusijos padėtis dalinai pagerėjo, tačiau tuo pačiu ir pablogėjo.

„Tačiau valstybės pozicija pasaulyje sustiprėjo. Blogiau pasidarė tik gyventi, finansinė padėtis ir visa kita“, – sakė jaunuolis.

Kremlius

Apie pablogėjusią Rusijos padėtį kalbėjo tik du žmonės

Apie tai, jog Rusijos padėtis pablogėjo sakė tik du pašnekovai, pusamžis maskvietis ir studentiško amžiaus vaikinas.

„Aišku, kad pablogėjo. Spaudimas sankcijomis niekur nedingo, bet aš negalvoju taip neigiamai, tarsi tapo visiškai blogai. Nes mes galime kentėti, tiek rusai, tiek ir visa šalis“, – dabartinę padėtį apibūdino pusamžis maskvietis.

„Visiškai pablogėjo padėtis. Nes labai rimtai įvedė ekonominius apribojimus, sumažėjo prekyba. Ir, mano nuomone, tai ne itin teigiamai veikia rusų gerovę“, – sakė jaunuolis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)