„Ką reiškia įsakmiai - prieš pat Prezidentės pareiškimą paprašė susitikti, susitikome ir patarėja perdavė, kad Prezidentė norėtų gražiuoju išsiskirti, ir tiek“, - žurnalistams trečiadienį sakė B. Markauskas.

Jis teigė negalintis pasakyti, ar susitikimą galima vertinti kaip spaudimą.

„Man sunku pasakyti, kaip tokiu atveju yra veikiama. Šiuo atveju nebuvo piktas pokalbis, bet pakankamai ilgas, įtikinėjant, kad turėčiau trauktis“, - teigė ministras.

Jo nuomone, šiuo metu dėl situacijos yra apsispręsta ir reikia laukti prokuratūros ir FNTT tyrimo rezultatų.

„Aš manau, kad jau yra apsispręsta, ir Prezidentė išsakė savo nuomonę, ir Premjeras išsakė savo nuomonę. Ir dabar yra nutarta laukti tyrimo rezultatų, ir tada Premjeras apsispręs“, - tikino B. Markauskas.
„Aš esu ministras ir negaliu vertinti Prezidentės arba Premjero pasakymų arba poelgių“, - pridūrė jis.

Trečiadienį D. Grybauskaitė pareiškė, kad, neatleisdamas ministro, Premjeras Saulius Skvernelis parodė esąs priklausomas.

„Žadėjęs principingumą Premjeras parodė, kad yra priklausomas ir savarankiškų sprendimų priimti negali. Ministras Pirmininkas prisiima atsakomybę už žemės ūkio ministro veiksmus, kurie apeliuoja į galimai pažeistus bent kelis Konstitucijos straipsnius“, - Eltai perduotame komentare teigė D. Grybauskaitė.

Į tai S. Skvernelis sureagavo, pareikšdamas, kad nepasiduos spaudimui, o Prezidentės patarėjai įsakmiu tonu negali nurodinėti atsistatydinti ministrams.

„Man nėra priimtina, kai Prezidentės patarėjai kviečiasi mano ministrus ir įsakmiai jiems nurodo atsistatydinti. Man nėra priimtina, kai sprendimai daromi vienašališkai, nesigilinant, neišklausant“, - sakė S. Skvernelis.

Antradienį Premjeras S. Skvernelis pareiškė, kad B. Markauskas kol kas lieka poste, o dėl jo galutinai bus apsispręsta, kai Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba ir prokuratūra baigs tirti žemės nuomos aplinkybes.

Pats ministras tikino lauksiąs Ministro Pirmininko sprendimo, nes yra „komandos narys“ ir apie atsistatydinimą savo noru nekalbėjo. Anot jo, jis žemės neužgrobė ir turi du liudytojus, galinčius patvirtinti, kad dėl žemės nuomos buvo žodinis susitarimas.

ELTA primena, kad anksčiau naujienų portalas 15min.lt pranešė, jog B. Markausko šeima, ūkininkaudama Klaipėdos rajone, kai kurių sklypų šeimininkams nemoka nuomos mokesčio.

Paaiškėjo, kad faktiškai B. Markausko motina Sofija Markauskienė apie 5 metus naudojosi sklypais be leidimo, o Nacionalinė mokėjimo agentūra S. Markauskienei mokėjo Europos Sąjungos išmokas už keturis sklypus, kuriuos ji dirba be nuomos sutarčių.