Delfi gavo informacijos, kad po savivaldos rinkimų į vicemerės kėdę atsisėdusios socialdemokratės vyras galėjo įsidarbinti savivaldybei pavaldžioje bendrovėje. Taip ir yra – A. Pavelčikienės vyro Arvydo Pavelčiko pavardė skelbiama MAATC kontaktuose, Marijampolės mero pavaduotojos sutuoktinis čia eina direktorės pavaduotojo gamybai pareigas.

Kaip jis buvo į jas paskirtas, Marijampolės savivaldybės administracijos Komunikacijos skyrius Delfi nekomentavo – pasiūlė kreiptis į patį atliekų tvarkymo centrą.

„Tai tikrai nėra mūsų kompetencija atsakyti už UAB'ą“, – atsakyme rašė Komunikacijos skyriaus vedėja Neringa Tumelienė.

Direktorė: įvyko konkursas

MAATC direktorė Irma Žiūkaitė telefonu situacijos komentuoti nenorėjo – paprašė kreiptis raštu.

Atsakymuose direktorė paaiškino, kad į jos pavaduotojo gamybai pareigas buvo skelbiamas konkursas, kurį vykdė pats atliekų tvarkymo centras.

Pasak I. Žiūkaitės, pareigas, gavus Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pažymą, A. Pavelčikas pradėjo eiti spalio 2 dieną.

„Dėl šių pareigų neteko bendrauti nei su vienu iš jūsų nurodytų asmenų, juolab net nežinojome, kad A. Pavelčikas norėtų užimti tokias pareigas, kol negavome jo prašymo“, – į klausimą, ar apie šias pareigas kada nors kalbėjosi su vicemere A. Pavelčikiene ar net meru, atsakė MAATC direktorė.

Su Marijampolės vicemere A. Pavelčikiene Delfi penktadienį susisiekti nepavyko, o pats A. Pavelčikas aiškino, kad apie konkursą sužinojo radęs skelbimą, kurį patalpino Užimtumo tarnyba.

„Apie tai, kaip aš įsidarbinau ir koks konkursas ir kokios sąlygos buvo, galite paskambinti direktorei ir ji tiksliai jums atsakys“, – pasiūlė jis.

Paklaustas, kaip sužinojo apie šį konkursą, jis teigė, kad kai žmogus nori keisti darbą, jis domisi ir žiūri Užimtumo tarnybos skelbimus.

„Ten buvo patalpintas (…) Aš sudalyvavau konkurse ir viskas – kiekvienas žmogus tą galėjo daryti“, – patikino jis.

Kiek dar buvo kandidatų į pareigas, jis teigė atsakyti negalintis, nes kiekvienas kandidatas į konkursą ėjo jam nustatytu laiku.

„Tikrai ne“, – į klausimą, ar prie įdarbinimo neprisidėjo žmona, atsakė jis.

Užimtumo tarnyba Delfi penktadienį patvirtino tokį skelbimą publikavusi rugpjūčio mėnesį.

Buvo įtariamasis, bet tyrimas nutrauktas

Iš A. Pavelčikienės anketos, kurią ji Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pateikė kaip kandidatė savivaldos rinkimuose, matyti, jog metų pradžioje jos vyras dirbo Marijampolės techninės apžiūros centre kontrolieriumi.

Prieš keletą metų žiniasklaida skelbė, kad jis buvo įtariamas kyšininkavimu, tačiau teisėsauga Delfi informavo, kad ikiteisminis tyrimas galiausiai buvo nutrauktas.

Portalas Lrytas.lt 2020 metų balandį rašė, kad vykdant teisėsaugos operaciją buvo sulaikytas A. Pavelčikas, o be jo tyrime figūravo dar trys įtariamieji – ne Techninės apžiūros centro darbuotojai. Jo darbe ir namuose buvo atliktos kratos, tyrimą kuravo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Šios prokuratūros atstovė spaudai Milda Butkutė Delfi nurodė, kad ikiteisminis tyrimas nutrauktas dar 2021 m. rugpjūtį nesurinkus pakankamai duomenų, pagrindžiančių įtariamojo kaltę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)