„Yra praėjusį penktadienį gauti duomenys elektroniniu paštu apie tai, kad pirmos instancijos teismas Maltoje patenkino Generalinės prokuratūros prašymą perduoti asmenį Lietuvai“, - BNS ketvirtadienį sakė Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Rita Stundienė.
Nuo teisėsaugos pasislėpusio įtariamojo A.F.P.S. paieška buvo paskelbta dar pernai vasarį, jis sulaikytas Maltoje pagal Lietuvos 2015-ųjų rugpjūtį išduotą Europos arešto orderį.

Anot prokuratūros, ikiteisminis tyrimas pradėtas 2011-ųjų birželį - prokurorai tikrino įtarimus dėl galbūt neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla. Atliekant tyrimą, nustatyta naujų aplinkybių, leidusių perkvalifikuoti tyrimą dėl sukčiavimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo ir dokumentų klastojimo.

Be A.F.P.S., įtarimai pareikšti dar dviem fiziniams asmenims. BNS šaltinių prokuratūroje duomenimis, Maltoje sulaikytas asmuo yra pateikęs asmens dokumentus, nurodančius Australijos ir Maltos pilietybę, tačiau jų tikrumas kol kas nėra patvirtintas. Likę du įtariami asmenys yra lietuviškomis pavardėmis.

Prokuratūra nurodo, jog A.F.P.S. kartu su bendrais įtariamas nuo 2010 metų lapkričio 4 dienos iki 2011 metų liepos 13 dienos parengė planą, kaip apgaule įgyti didelės vertės svetimą turtą, ir šį planą vykdė įsteigęs įmonę ir jai vadovaudamas. Tyrimą atlieka Vilniaus policijos tyrėjai, jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Apie Maltoje sulaikytą asmenį rašantis portalas maltatoday.com nurodo, jog įtariamasis Angelo Spiteri buvo įsteigęs fiktyvią atostogų planavimo įmonę „Atostogų sandėlis“ Vilniuje bei priimdavo klientų užsakymus, sulaukdavo apmokėjimo už paslaugas, tačiau jokių paslaugų neteikė.

Kaip skelbta anksčiau, ikiteisminis tyrimas pradėtas Lietuvos policijai įmonėje „Atostogų sandėlis“ 2011-aisiais atlikus patikrinimą - policijai apie galbūt neteisėtą įmonės veiklą tuomet duomenų pateikė Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba.

Nustatyta, kad įmonės darbuotojai, skambindami ir apklausdami žmones, rinko informaciją apie keliones ir atostogas. Vėliau papildomai susisiekdavo su galimais klientais ir juos kviesdavo atvykti į prezentacijas įvairiuose viešbučiuose ir už patrauklią kainą siūlė įvairius keliavimo būdus.

Policijos teigimu, sudarant sutartis dėl apgyvendinimo paslaugų „Atostogų sandėlio“ darbuotojai surinkdavo iš žmonių pinigus, tačiau apgyvendinimo paslaugų neteikė. Sutarties nutraukimo atveju bendrovės klientams žadėta per savaitę pinigus grąžinti, tačiau asmenys pinigų neatgavo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)