Pasigenda konkrečių pasiūlymų

Laidos „Delfi interviu“ pašnekovas svarstė, jog artėjant neramiems metams, Lietuvai būtina pasikliauti savimi ir pasižiūrėti, koks yra mūsų interesas.

„Mes galime žiūrėti į ekonomiką, rūpintis, kad čia viskas būtų gerai. Šiemet tikrai buvo labai daug progų, paskutiniais priešrinkiminiais metais, padaryti kažką, kas turėtų ilgalaikių pasekmių.

Tad kalbant apie saugumo, gynybos klausimus, mes tai padarėme. Visos kitos mokesčių reformos nuskendo, bendro sutarimo nebuvo surasta. Tad kitais metais, turint mintyje ir visą rinkiminį ciklą, bus tikrai labai daug chaoso“, – prognozėmis dalijosi S. Malinauskas.

Jis taip pat teigė, jog geriausia būtų, jog politikai procesų netrukdytų.

„Jeigu mes apsidairytume, tai Lietuva tikrai negyvena blogai. Mes gyvename pakankamai turtingai, saugiai. Suprantu, kad ilgalaikėje perspektyvoje tie klausimai yra žymiai sudėtingesni, bet 2024 metais mums tikrai niekas negresia“, – kalbėjo tinklaraštininkas.

S. Malinauskas taip pat įvertino, jog kitais metais Ukraina bus spaudžiama deryboms su Rusija, galbūt ir pati Rusija bandys sugrįžti į tarptautinę areną.

„Teko Vladimiro Putino paskutinę kalbą girdėti, kai jis sakė, kad tikrai jis nekariaus su NATO. Bet jis tą patį sakė prieš invaziją į Ukrainą. Mes galime turėti metus ar dvejus feikinės ramybės, bet kas bus po to, jeigu mes tinkamai nepasiruošime ir tarptautinė bendruomenė grėsmės tinkamai neįvertins, jai nepasiruoš, klausimas yra atviras“, – pabrėžė S. Malinauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)