Taip jis atsakė į klausimą, ar partija galėjo padaryti įtaką pasikeitusiai politiko pozicijai dėl kreipimosi į prokuratūrą.

Dar trečiadienį aiškinęs, kad šis veiksmas nubrauktų visą veiklą, kurią jis darė smurto prevencijos srityje iki šiol, be to, galėtų būti traktuojamas kaip bandymas užčiaupti tuos, kurie kalba, ketvirtadienį M. Majauskas BNS pranešė rengiąs pareiškimą.

„Aš neturėjau su juo jokio ryšio – nei telefoninio, nei gyvo, nei kokio nors kitokio – po pirmosios dienos, kai informacija pasirodė. Pirmininko spaudimo tikrai jokio nebuvo, institucinio – taip pat. Nebuvo nei kokio prezidiumo, nei kito panašaus formato, net frakcijos susirinkimo“, – aiškino G. Landsbergis.

Majausko žingsnį palaiko

Tiesa, M. Majausko sprendimui kreiptis į prokuratūrą jis tikino pritariantis.

„Jei kategoriškai žmogus neigia ir yra įsitikinęs, kad čia yra šmeižtas ir melas, manau, teisinėje valstybėje gyvename, toks žingsnis yra logiškas. Tačiau turbūt kiekvienas pats sprendžiame, kada kokių veiksmų imtis. Vertindamas jo ankstesnius pasisakymus, sutinku, kad logiška, jei tave šmeižia, bando čia kažkaip susidoroti, tu giniesi“, – sakė konservatorių lyderis.

Pasak pašnekovo, kaip savo feisbuko paskyroje pastebėjo ekonomistas Gitanas Nausėda, šioje situacijoje yra tik du keliai – jei tu nenori savo karjeros palaidoti dėl melo, tada reikia gintis, o, jei tai nėra melas, kitaip tą komunikuoti.

„Pastebėjau, kad socialiniame burbule daug kam kilo daug klausimų – jei tu apkaltini kažką šmeižtu arba melu, kitas logiškas žingsnis yra ginti savo garbę. Šio veiksmo nesiimant, galbūt ne iki galo atrodo nuoširdus ir tas pirmasis atsiribojimas. Tokia tarsi dviprasmybė“, – įžvalgomis dalijosi G. Landsbergis.

Gabrielius Landsbergis

Landsbergis: kiek darbe esame, tiek visi padorūs žmonės

Trečiadienio vakarą INFO TV buvo paviešintas ir kitas merginos liudijimas – M. Majausko kuruota moksleivė Milda Gardauskaitė patvirtino, kad vakariniai pasisėdėjimai jo bute buvo vieša paslaptis.

Tiesa, konservatorių lyderis aiškino darbinėje aplinkoje kolegos nederamo elgesio apraiškų nepastebėjęs.

„Tikrai nuoširdžiai – man niekada neteko pastebėti tokio nederamo elgesio, sakykime. Tačiau aš pats mažai kur lankausi, kiek darbe esame, tiek visi padorūs žmonės“, – sakė G. Landsbergis.

Anot jo, dirbant Seime, gandų yra tiek, kad bent 90 proc. jų jis norėtų „atgirdėti“, bet, kokie jų motyvai ir ar paskalose yra bent krislas tiesios, pripažino konservatorių lyderis, neįmanoma pasakyti.

„Neturime jokių planų dėl tolesnių veiksmų M. Majausko atžvilgiu. Manau, kreiptasi į prokuratūrą buvo laiku, kiek žinau, prokuratūra užklausimus lyg ir yra parengusi, bent jau pirminę informaciją jie tikrina. Tikiuosi, gausime atsakymą ir iš jo bus matyti, kokie kiti žingsniai reikalingi. Todėl tikrai neskubu nei kokių papildomų vertinimų pateikti, nei kažką partijoje organizuoti“, – kalbėjo pašnekovas.

Pakvietė į namus ir ėmė atseginėti suknelę

DELFI primena, kad antradienį INFO TV nuskambėjo merginos kaltinimas, kad prieš penkerius metus M. Majauskas ją, dar 18-metę moksleivę, pakvietė namo, o ten apkabino per liemenį, pradėjo bučiuoti kaklą, atseginėti suknelę ir sakyti, kaip jos trokšta, koks gražus jos kūnas.

„Info dienos“ pašnekovė užtikrino, kad ji – ne vienintelė, kurios bejėgiškumu buvo bandoma pasinaudoti.

Mergina pasakojo, kad M. Majauskas, tuo metu – premjero A. Kubiliaus patarėjas, buvo įsitraukęs į įvairias veiklas su jaunimu, moksleiviais. Jie politiką laikė savotišku mentoriumi. Moksleiviams M. Majauskas kalbėdavo apie politiką, apie tai, kaip svarbu pažintys. Tačiau draugystė esą nesibaigdavo vien draugiškais patarimais ir pamokymais.

„Dažni pasisėdėjimai baruose, pokalbiai. Dažniausiai besibaigiantys didelio alkoholio suvartojamo kiekiu“, – prisimena mergina.

Anot jos, M. Majauskas siekdavo nugirdyti jaunas merginas, moksleives, kurias atsivesdavo į barą neva pasišnekėti apie politiką: „Galutinis tikslas – parsivesti pas save į butą, ir nežinau, patenkinti savo poreikius“.

Tačiau pats M. Majauskas tokias kalbas kategoriškai neigia. Anot jo, nebuvo ir aptariamo susitikimo su moksleive.