Naujienų agentūros ELTA šaltinių žiniomis, M. Dargužaitė turėtų pakeisti vyriausiąjį Prezidentės patarėją ekonomikos klausimais Nerijų Udrėną.

Pati D. Grybauskaitė jau yra užsiminusi, kad jos ekonomikos politikos patarėjų grupę papildys užsienio lietuvis.

Tiesioginių užsienio investicijų plėtros agentūros "Investuok Lietuvoje" vadovė M. Dargužaitė iš pareigų pasitraukė vasario pabaigoje. Savo sprendimą M. Dargužaitė motyvavo nesėkmingais bandymais pasipriešinti įstaigą ir ją, kaip vadovę, užgriuvusiems biurokratizmui ir nepagrįstam politikų spaudimui.

Tuo metu Prezidentė M. Dargužaitei negailėjo pagyrų.

"Be jokios abejonės, aš labai gerai vertinu Mildą Dargužaitę kaip profesionalią ir gerą vadybininkę. Ji tikrai atliko rimtą darbą per šiuos dvejus metus. Aišku, labai gaila, kad ji šiek tiek keičia savo apsisprendimus. Bet aš kalbėjau su ja vakar telefonu. Esu įsitikinusi, kad ji liks Lietuvoje, neišvyks, tikrai atras savo vietą ir toliau mėgins padėti Lietuvai kurti jos ateitį. Labai džiaugiuosi, kad tokie žmonės lieka, netrenkia durimis, neišvažiuoja, o tikrai liks Lietuvoje ir padės Lietuvai tvarkytis", - tuomet sakė Prezidentė.

Kaip jau skelbta, antrajai kadencijai išrinktos Prezidentės komandoje laukiama nemažų pokyčių - joje neliks kai kurių dabartinių įtakingų patarėjų.

Anot žiniasklaidos, Prezidentės komandoje neturėtų likti vyriausiųjų jos patarėjų Nerijaus Udrėno, Jovitos Neliupšienės ir Daivos Ulbinaitės.

Žiniasklaidos teigimu, N. Udrėnas dairosi naujų iššūkių energetikos sferoje arba grįš dirbti į finansų sektorių, iš kurio ir yra atėjęs į Prezidentūrą - jis yra buvęs SEB banko vyriausiasis analitikas.

Naujuoju Prezidentės atstovu spaudai - vyriausiuoju patarėju, vadovaujančiu Spaudos tarnybai, turėtų tapti televizijos žurnalistas Modestas Naudžius. Dabartinė Prezidentės atstovė spaudai, valstybės paslapties atskleidimu įtariama D. Ulbinaitė nekomentuoja savo galimo išėjimo iš prezidentūros.

Tikrai bus paskirtas naujas Nacionalinio saugumo grupės vadovas, nes buvęs Prezidentės vyriausiasis patarėjas šiais klausimais Jonas Markevičius išėjo dar šių metų pradžioje. Nuo to laiko Nacionalinio saugumo grupės laikinasis vadovas - patarėjas Kęstutis Budrys. Nacionalinio saugumo grupėje dirbs Lietuvos generalinis konsulas Niujorke Valdemaras Serapinas.

D. Grybauskaitės patarėjų užsienio politikos klausimais grupės vadovė Jovita Neliupšienė "kelia sparnus" tęsti diplomatinę veiklą kaip Lietuvos ambasadorė vienoje iš svarbių užsienio valstybių.

Naujoji Prezidentės Dalios Grybauskaitės komandos sudėtis paaiškės po jos antrosios inauguracijos jau šį šeštadienį, liepos 12-ąją.