„Aš su Agota jau iškėliau Ukrainos vėliavą prie namų, tad kviečiu ir jus ją kelti, o rytoj susirinkti Lukiškių aikštėje, kur kartu pasitiksime akcijos „Keliu vėliavą už Ukrainą NATO“ bėgikus ir iškelsime iš Kyjivo į Vilnių atneštą Ukrainos vėliavą“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė Vilniaus meras Valdas Benkunskas.

„Nuolatinė Lietuvos parama Ukrainai, tiek valstybės, tiek visuomenės lygmeniu tiesiog stulbina. Ukrainiečių bendruomenė čia jaučiasi kaip namuose, už tai esame be galo dėkingi. Akcija „Keliu vėliavą už Ukrainą NATO“ tapo svarbia atrama ne tik Ukrainai lemtingų sprendimų išvakarėse, tačiau ir patiems ukrainiečiams, kurie bėgdami išreiškė solidarumą su tebekovojančiais fronte“, – sako Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Petro Beshta.

„Akcijos simbolis – fronto vėliava iš Bachmuto – netrukus pasieks Vilnių ir bus garbingai sutikta. Viliamės, kad žinia apie šį bėgimą pasieks pasaulio didžiųjų širdis ir Vilniuje laukiame labai konkrečių sprendimų, nes pažadų buvo jau anksčiau. Ačiū visiems, kas palaikote Ukrainą ir padedate kovoje“, – priduria P. Beshta.

Aikštėje koncertuos Marijus Mikutavičius, Linas Adomaitis ir KTU akademinis choras „Jaunystė“, Giedrė Kiličiauskienė, Vaidas Baumila, Ieva Narkutė, Algirdas Kaušpėdas ir grupė „KaNdis“, Baltos varnos, Aistė Smilgevičiūtė, Nadiia Adamchuk, Rafailas Karpis, FC Baseball, G&G Sindikatas.

Akcijos organizatoriai rekomenduoja į renginį ateiti pėsčiomis, geriausia – nuo Baltojo tilto pusės.

Taip pat įspėjama turėti asmens dokumentą – planuojamos papildomos saugumo patikros.

Renginį organizuoja „Stiprūs kartu“, „Blue/Yellow“, Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija, Vilniaus kultūros centras.

Nuo liepos 7-osios iki 13-osios akcija kviečia visus Vilniaus ir kitų Lietuvos miestų gyventojus kelti Ukrainos vėliavą ant savo namų, biurų, balkonų, langų ar automobilių išreiškiant savo palaikymą ir pritarimą Ukrainos narystei NATO.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją